Smetanové rohlíčky z kynutého těsta bez čekání na vykynutí
Měkoučké jako pavučinka a chuťově fantastické. Smetanové rohlíčky z kynutého těsta bez čekání na vykynutí. S těstem se pracovalo super, vůbec se nelepilo. Plnila jsem povidly a nutellou a některé jsem nechala čisté, jen tak ke kávičce. Autor: Petra H
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
600 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
1 lžičkasůl
100 mlolej
200 mlteplé mléko
250 mlzakysaná smetana
1 kostkadroždí
1 lžícekr. cukr
Dále budeme potřebovat:
1 ksžloutek
1 lžícemléko
sezam, kmín, mák na posypání
- Do 100 ml mléka přidáme cukr, droždí a necháme vzejít kvásek.
- Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které nenecháváme kynout. Pracujeme s ním hned.
- Rozdělíme ho na 4 stejné části a každou část rozválíme na pracovní desce do tvaru kruhu. Nakrájíme ho na trojúhelníky a naplníme nádivkou podle vlastní chuti - marmeláda, nutella, pudink, ořechy, mák, sýr, šunka ... nebo nemusíte plnit, i tak jsou skvělé.
- Potřeme je žloutkem, do kterého jsme přidali lžíci mléka, posypeme semínky, zakryjeme utěrkou, necháme odstát 15 minut a dáme péct.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Sahne-Hörnchen aus Hefeteig ohne Gehzeit an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Csavart kifli tejfölös kelt tésztából, kelesztés nélkül.
KOMENTÁŘE K RECEPTU