NejRecept.cz Dezerty Moučníky Šneci se skořicí a mascarpone krémem
Šneci se skořicí a mascarpone krémem
Recept Šneci se skořicí a mascarpone krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   16.5.2015

Šneci se skořicí a mascarpone krémem

Kynuté koláče jsou ty nej! Šneci s máslem, do kterého jsme přidali skořici, jsou neodolatelné. A k tomu mascarpone krém! Lahůdka. Pokud bych je měla připravovat znovu, klidně bych asi dala i více skořice, aby byli lepší, ale v kombinaci s mascarpone krémem, kterým polejete vrch jsou opravdu super. S těstem se pracovalo super, vřele doporučuji i na jiné záviny, určitě vyzkoušejte. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto (1 šálek = 250 ml):

1 šálek
teplé mléko
1 ks
vejce
1/3 šálku
rozpuštěné máslo
3 lžíce
voda
1 lžička
vanilková esence
1 lžička
kr. cukr
3 a 1/3 šálku
polohrubá mouka
3/4 lžičky
sůl
3 lžíce
kr. cukr
2 lžičky
sušené droždí

Nádivka:

1 šálek
hnědý cukr
4 lžičky
skořice
3 lžíce
máslo pokojové teploty

Glazura:

3/4 šálku
moučkový cukr
1/2 lžičky
vanilková esence
4 lžičky
mléko
2 lžíce
mascarpone
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto:
    Do 1/2 šálku mléka přidáme 1 lžičku kr. cukru, sušené droždí a necháme vzejít kvásek. Zbývající teplé mléko smícháme s rozpuštěným máslem, vanilkou, vodou, přidáme rozšlehané vajíčko a postupně přisypáváme mouku smíchanou se solí, cukrem a zcela na závěr přidáme vykynutý kvásek a důkladně vyhneteme. Necháme vykynout na teplém místě (trvá to trochu déle, můžete nechat kynout i hodinu a půl při 40 stupních).
  2. Připravené těsto na pomoučené pracovní desce vyválíme do velkého obdélníku (tloušťka cesta cca 5-7 mm).
  3. Nádivka:
    Máslo důkladně vyšleháme spolu s cukrem a skořicí do hladké hmoty, kterou natřeme na rozválení plát těsta.
  4. Takto natřené těsto srolujeme a nakrájíme na kousky široké cca 3 cm. Ukládáme je na plech, který jsme vystlali pečícím papírem a necháme kynout přikryté utěrkou cca 40 minut. Pečeme při teplotě 190 stupňů cca 15-20 minut. Zatímco se šneci pečou, připravíme si glazuru.
  5. Glazura:
    Mascarpone vyšleháme spolu s cukrem, mléko a vanilkovou esencí. Na upečené šneky navrstvíme mascarpone krém a zakryjeme je alobalem na pár minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář