Špízy z hovězího líčka

Jeden z mnoha jednoduchých receptů, které dělávám tehdy, když nemám čas. Někomu se může zdát divné, že vážím i olej, ale pro začátečnice, které hledají nové recepty (jak jsem začínala i já a nevěděla jsem, kolik čeho přidat a bála jsem se, jestli to vůbec bude jedlé) to bude určitě nápomocné. Na špízy můžete použít cokoliv, od kuřecího po vepřové maso, papriku, cibuli, brambory, houby, dokonce i rajčata nebo klásek kukuřice. Autor: Morjana

Přidal:Morjana, 18.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Špízy z hovězího líčka

Suroviny

1 porce:
100 ghovězích líček
50 gcibule
75 gpapriky
300 gbrambor
50 mlmléka
2,5 gmásla
trochažampionu
1 ksčervená cibule
5 gřepkového oleje
10 ksmalých žampionů
1 ksšalotku (červená cibule)
max. kávová lžička sojové omáčky

Postup přípravy

  1. Hovězí líčka nakrájíme na kostky.
  2. Nakrájíme na hrubo papriku a cibuli.
  3. Z toho vytvoříme špízy, které lehce osolíme a necháme chvíli v chladu lehce odležet.
  4. Mezitím si připravíme brambory – oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě.
  5. Do předehřáté trouby na 180° C vložíme odleželé špízy, které ještě lehce postříkáme olejem ve spreji.
  6. Pečeme po dobu 10 až 12 minut.
  7. Mezitím uděláme z uvařených brambor, mléka a másla kaši.
  8. Připravím si na půlkolečka cibuli a orestujeme společně se žampiony a troškou sojové omáčky.