Štolverkové řezy s karamelem

Recept Štolverkové řezy s karamelem

Přidal: , 3.2.2015

Kategorie: Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Štolwerckové řezy s karamelem jsou vhodné na oslavy, různé párty nebo jen tak pro návštěvu. Vynikající a úhledné řezy plněné karamelem.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 3.2.2015

Kategorie: Koláče, cukroví

SUROVINY

Těsto:

500 ghladká mouka
1 ksvejce
150 gmoučkový cukr
1 lžičkasoda bikarbona
50 gmáslo
2 lžícesladká smetana
1 lžícekakao

Krém:

150 gkr. cukr
2 bal.vanilkový pudink
500 mlmléka
150 gmáslo

Vrch:

2 bal.šlehačka v prášku
2 bal.Smetafix
1 lžícemoučkový cukr
50 g kr.cukr na karamel
100 mlvaječný likér

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na pracovní desku si prosejeme hladkou mouku. Do středu si uděláme důlek, přidáme vajíčko, jedlou sodu, moučkový cukr, měkké máslo a 2 lžíce smetany. Spolu zpracujeme a postupně přidáváme i kakao. Zpracované těsto si rozdělíme na 5 částí. (Pokud by bylo těsto velmi tuhé, přidáme pár kapek mléka.)
  2. Každou část těsta si rozválíme (22x33 cm). Ukládáme na plech, který jsme si vyložili papírem, popícháme vidličkou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu cca 8 minut. Upečené těsta necháme vychladnout.
  3. Do hrnce si dáme kr. cukr a necháme ho na ohni zkaramelizovat. Když máme cukr zkaramelizovaný, přidáme mléko, ve kterém jsme si rozmíchali pudinkové prášky. Teplotu snížíme a stále mícháme, dokud hmota nezhoustne. Hustou hmotu odstavíme a necháme vychladnout.
  4. Do vychladlé hmoty přidáme měkké máslo a mixérem vyšleháme. Krém uložíme do lednice a necháme ztuhnout. Vychladlý krém rozdělíme na 4 stejné části.
  5. Plát těsta potřeme vaječným likérem a necháme chvíli odstát, aby těsto likér nasáklo. Potřeme krémem a uložíme další plát těsta, který znovu potřeme likérem a navrstvíme nádivku. Takto postup opakujeme až po poslední těsto. Uložíme do chladničky - případně můžeme zatížit knihami, abychom měli řezy úhledné.
  6. Na druhý den si připravíme šlehačku, kterou vyšleháme spolu se Smetafixem a cukrem - navrstvíme na koláč. Ozdobíme drceným karamelem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Izabelka

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit