NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Střapaté francouzské kuřecí řízky
Střapaté francouzské kuřecí řízky
Recept Střapaté francouzské kuřecí řízky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   15.1.2016

Střapaté francouzské kuřecí řízky

Chutné, křehké a šťavnaté kuřecí řízky na francouzský způsob. Příprava je velmi jednoduchá a hlavně rychlá. Samozřejmě krájení trvá sice déle, ale stojí to určitě za vyzkoušení. Jsou jemné a velmi křehké. Podávala jsem je s bramborovou kaší, klasickou s mlékem a máslem. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny
4 ks
kuřecí stehna nebo prsa
3 ks
vejce
4 lžíce
zakysaná smetana
4 lžíce
hladká mouka
3 stroužky
česnek
sůl a pepř
pažitka na zdobení
petrželka
olej na smažení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kuřecí stehna nebo prsa očistíme, omyjeme a důkladně vysušíme.
  2. Vykostěná stehna nebo prsa nakrájíme na malé kousky, které osolíme a opepříme.
  3. Přidáme prolisovaný česnek, rozmíchané vajíčka, zakysanou smetanu, petrželka a hladkou mouku. Zpracujeme jednotnou hmotu.
  4. Na pánvi rozpálíme olej a lžící vrstvíme menší řízky, které smažíme z obou stran do zlata.
  5. Čím menší kousky masa budete mít, tím lépe se chutě propojí a řízky budou chutnější a jemnější.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář