Šunkové rolky s bramborovým salátem v aspiku

Vždycky jsem se hrozně moc těšila, až budu nemocná a budu moct jít s maminkou do práce. Pro ni to asi samozřejmě znamenalo spoustu starostí, ale pro mě to byla výhra nad výhry. Nejen, že jsem měla dovoleno okupovat v kanceláři její elektrický psací stroj, ale hlavně mi vždycky z kantýny donesla na svačinu rosolku... :D :D :D Autor: Danka

Šunkové rolky s bramborovým salátem v aspiku

Suroviny

Bramborový salát (nejlépe domácí)
šunka (plátky)
1 sáček sypké želatiny Vitana (jedlá želatina na sladké i slané, 18g), 400 ml sladkokyselého nálevu z okurek
100 ml vody
vařené vejce
sterilovaná okurka

Postup přípravy

  1. Šunku naplníme salátem a pevně svineme. Sypkou želatinu zalijeme horkým zředěným nálevem a důkladně promícháme.
  2. Na dno plastové nádoby nalijeme pár lžic rozpuštěné želatiny, položíme plátky vejce a okurky, opatrně vložíme šunkové závitky a vše zalijeme opět želatinou. Dáme zatuhnout do lednice.
  3. Hotové ponoříme na pár vteřin do horké vody a vyklopíme.
  4. Želatina mi vystačila na 2x4 rolky.