Sušenková stříška s kávovou příchutí

Luxus v tlamičce. Nepečené, rychlé a samozřejmě i chutné.

Přidal:, 5.9.2015
Kategorie: Dezerty, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty
Recept Sušenková stříška s kávovou příchutí

Suroviny

Budeme potřebovat:
54 kssušenky
1 šálekuvařená silná káva
500 gsmetanový sýr
2 lžičkyprášková želatina
1 lžícekakao
1 šálekmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Ve větší misce smícháme smetanový sýr s cukrem a kakaem. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a přidáme ji do smetanové nádivky. Promícháme a nádivku rozdělíme na 3 části.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Připravíme si potravinářskou fólii. Na fólii poklademe sušenky (3x6), které předem namočíme do uvařené silné kávy. Natřeme 1/3 nádivky a znovu naskládáme sušenky, natřeme druhou třetinu nádivky, poklademe namočené sušenky a natřeme zbylou nádivku. Opatrně sušenky složíme do tvaru střechy.
  3. Stříšku odložíme do lednice, nejlépe na celou noc. Ráno potravinářskou fólii odstraníme a celý povrch potřeme čokoládovou polevou nebo čokoládovou nádivkou.Tip: Jahodový džem bez chemie

Nádivka na vrch: 125 g máslo + 2 bal. rozpuštěna hořká čokoláda + 3 lžíce moučkový cukr ---> máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny a postupně přilijeme mírně vychladlou rozpuštěnou čokoládu.

Poleva na vrch: 3 lžíce máslo + 1 lžíce olej + 1 bal. čokoláda na vaření ---> vše spolu rozpustíme ve vodní lázni a polijeme celý povrch.

Zdroj: Vk