NejRecept.cz Dezerty Bábovky Svěží a šťavnatá jogurtová bábovka
Svěží a šťavnatá jogurtová bábovka
Recept Svěží a šťavnatá jogurtová bábovka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Kvietok278

Velmi jednoduchá bábovka, kterou zvládnou připravit i začátečnice v pečení. Jogurt dodá bábovce neskutečnou svěžest a šťavnatost. Autor: Kvietok

Kvietok278 Kvietok278    ·   18.12.2015

Svěží a šťavnatá jogurtová bábovka

Velmi jednoduchá bábovka, kterou zvládnou připravit i začátečnice v pečení. Jogurt dodá bábovce neskutečnou svěžest a šťavnatost. Autor: Kvietok

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

150 g
máslo
250 g
kr. cukr
250 g
polohrubá mouka
250 g
bílý jogurt
4 ks
vejce
špetka
sůl

Krém:

500 g
bílý jogurt
4 ks
žloutky
40 g
kukuřičný škrob
100 g
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. V druhé misce vyšleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme bílý jogurt a žloutky. Nakonec vmícháme prosátou mouku a jemně lžící zamícháme i ušlehaný sníh z bílků.
  2. Hmotu nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na pečení a bábovku pečeme cca 30-40 minut při teplotě 180 stupňů. Troubu během pečení neotvíráme, bábovka "spadne".
  3. Krém:
    Ve vodní lázni mixérem vymixujeme jogurt, moučkový cukr, žloutky a škrob do tuhé pěny, kterou odstavíme, zakryjeme fólií a necháme vychladnout.

* TIP: I bez krému je bábovka chutná, šťavnatá a svěží. Vrch můžete posypat moučkovým cukrem.

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář