Tagliatelle s ricottou a pečeným lilkem

Těstoviny jsou taková rychlovka na oběd. Dají se připravit na milion způsobů, chuťově jsou fajn a s láskou připravené nejlepší. Smetanová nebo rajčatová omáčka, ale u mě vyhrává ricottová omáčka s lilkem a extrémním množstvím česneku. Česnek mohu vždy a všude, tak pokud máte rádi i vy česnekovou chuť a vůni, ať se líbí, inspirujte se. Nezapomeňte po jídle jednu žvýkačku :) nebo si to dejte na večeři a nabídněte i svého partnera, abyste voněly stejně :)))) Autor: Dulinka

Přidal:, 1.4.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Těstoviny
Tagliatelle s ricottou a pečeným lilkem

Suroviny

250 gtagliatelle
250 gricotty
1 ksvelký lilek
4 stroužkyčesneku
sušený česnek
bazalka
sůl
pepř
olivový olej
parmezán

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 200°C, než si pohrajeme s lilkem. Překrojíme lilek napůl a poté na půlkolečka.
  2. Lilek dáme do pekáče, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou (lze použít sušenou i čerstvou), sušeným česnekem a nakonec zakápneme olivovým olejem.
  3. Na zapečení lilku používám sušený česnek z důvodu, že se lépe rozprostře po vše plátcích rovnoměrně. S olivovým olejem opatrně, lilek saje jako houba, takže i když vám přijde, že v pekáčku nic není, tak věřte, že je.
  4. Lilek promícháme a dáme péct.  Než se lilek upeče, tak dáme vařit těstoviny. Lilek je potřeba dobře upéct, aby byl takovej "blátíčkovej". Uvařené těstoviny slijeme a smícháme/rozňahňáme s lilkem. Vmícháme ricottu, prolisovaný česnek a případně dosolíme.
  5. Ihned servírujeme, nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem a je to.
  6. Velmi rychlá večeře či oběd. Mého muže s tímto moc neuctím, protože to je zarytý masožrout. Ale ničemu přeci nebude vadit, když si k tomu ještě přihodíte kuřecí maso.