Tiramisu bábovka

Něco sladkého po chutném obědě přece nesmí u nás doma chybět. Dnes to byla chutná tiramisu bábovka, která chutnala každému. Posypávala jsem kakaem namísto moučkového cukru. Smetana ke šlehání dodá bábovce jemnost. Autor: Mineralka

Přidal:, 19.3.2019
Kategorie: Bábovky, Koláče, Buchty, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Tiramisu bábovka

Suroviny

3 ksvejce
200 gkr. cukr
280 ghladká mouka
200 mlsmetana ke šlehání
1 bal.prášek do pečiva
50 mlolej
20 gkakao
2 lžičkyNescafe (rozpustit v troše vody)
trocharumu

Postup přípravy

  1. Vejce a cukr vyšleháme do pěny, pak přilijeme olej, smetanu a zamícháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Polovinu těsta vylijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy.
  3. Nescafé rozpustíme v troše vody, přilijeme k druhé polovině těsta, přidáme rum a přes sítko prosejeme i kakao. Dobře zamícháme a doplníme těsto do formy.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 40 minut.
  5. Upečenou bábovku zkontrolujeme zapíchnutím špejle. Pokud je suchá - bábovka je hotová, pokud je mokrá, necháme péct déle. Po upečení vrch posypeme kakaem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky