Tiramisu bábovka

Něco sladkého po chutném obědě přece nesmí u nás doma chybět. Dnes to byla chutná tiramisu bábovka, která chutnala každému. Posypávala jsem kakaem namísto moučkového cukru. Smetana ke šlehání dodá bábovce jemnost. Autor: Mineralka

Přidal:, 19.3.2019
Kategorie: Bábovky, Koláče, Buchty, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Tiramisu bábovka

Suroviny

3 ksvejce
200 gkr. cukr
280 ghladká mouka
200 mlsmetana ke šlehání
1 bal.prášek do pečiva
50 mlolej
20 gkakao
2 lžičkyNescafe (rozpustit v troše vody)
trocharumu

Postup přípravy

  1. Vejce a cukr vyšleháme do pěny, pak přilijeme olej, smetanu a zamícháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Polovinu těsta vylijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy.
  3. Nescafé rozpustíme v troše vody, přilijeme k druhé polovině těsta, přidáme rum a přes sítko prosejeme i kakao. Dobře zamícháme a doplníme těsto do formy.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 40 minut.
  5. Upečenou bábovku zkontrolujeme zapíchnutím špejle. Pokud je suchá - bábovka je hotová, pokud je mokrá, necháme péct déle. Po upečení vrch posypeme kakaem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky