NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Top recept na obrácený jablečný zákusek podzimní nebe.
Top recept na obrácený jablečný zákusek podzimní nebe.
Top recept na obrácený jablečný zákusek podzimní nebe.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Podzimní časy přinesly hojnou úrodu jablek, a tak jsem se rozhodla ponořit do svého milovaného zákusku. Obrácený jablečný zákusek s hojnou porcí šlehačky je pro mě pravým požitkem. Na jediném posezení bych dokázala sníst i polovinu plechu.

Mineralka Mineralka    ·   25.10.2023

Top recept na obrácený jablečný zákusek podzimní nebe.

Podzimní časy přinesly hojnou úrodu jablek, a tak jsem se rozhodla ponořit do svého milovaného zákusku. Obrácený jablečný zákusek s hojnou porcí šlehačky je pro mě pravým požitkem. Na jediném posezení bych dokázala sníst i polovinu plechu.

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Jablečná vrstva:

2 kg
jablko
4 lžíce
krystalový cukr
2 lžičky
skořice

Těsto:

3 ks
vejce
300 ml
krystalový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
150 ml
olej
200 ml
mléko
500 ml
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva

Dále potřebujeme:

500 ml
smetana ke šlehání
2 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
ztužovač
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Jablka očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, poté je přesuneme do hrnce. K nim přidáme všechny ostatní suroviny a krátce je dusíme.
  2. Připravíme si klasický velký plech, jehož dno pečlivě vyložíme alobalem, a na něj uložíme dušená jablka. Poté je pečlivě rozetřeme do rovnoměrné vrstvy a pěkně uhladíme.
  3. Vajíčka důkladně vyšleháme s cukrem a vanilkou, dokud nevytvoří pěnu. Poté přidáme olej a mléko a nakonec vmícháme mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva.
  4. Těsto nalijeme přes dušená jablka a vložíme do předem vyhřáté trouby na teplotu 180 stupňů Celsia. Pečeme asi 20 minut, ale pečení stále sledujeme, dokud nezíská krásnou zlatou barvu. Po upečení necháme zákusek vychladnout.
  5. Teprve poté, co je koláč zcela vychladlý, na jeho vrch navrstvíme šlehačku, kterou jsme vyšlehali s ztužovačem a vanilkou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář