Tradiční česnečka v bochníku
Nebojte se česneku a připravte si doma super polévku v bochníku, kterou si hned oblíbíte. Vynikající, chutná, sytá - prostě hotová mňamka! Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1 bal.kuracie prsia s kosťou (1 pár)
3 hlavičkyčesneku
1 ksvelká cibule
200 mlsmetana na vaření
150 gzakysaná smetana
1 ksvejce
8 kskulatý bochník chleba
pepř
sůl
nové koření
sušená petrželka
vegeta
- Cca 4 l vody si dáme do hrnce a vložíme do ní kuřecí prsa. Dáme vařit.
- Česnek, cibuli si očistíme. Cibuli překrojíme na polovinu a vložíme ji do vody s masem. Česnek vložíme vcelku, neprekrajujeme ho. Ochutíme solí, pepřem, vegetou, novým kořením, sušenou petrželkou a vaříme cca 25 minut přikryté.
- Po uplynutí doby prsa s kostí vyjmeme, nakrájíme je na proužky a odložíme na talířek.
- Smetanu, zakysanou smetanu, vajíčko si spolu smícháme v misce a vlijeme to do vývaru. Stále mícháme, aby se nám hmota nesrazila. Mixérem prošleháme a přivedeme do varu.
- Ochutnáme, když je potřeba ještě dochutíme a vložíme do polévky nakrájené kuřecí masíčko.
- Chlebík si vykrojíme, vydlabeme vnitřek (to si můžeme na pánvi osmahnout na sucho) a podáváme v něm polévku. Dobrou chuť!
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Tradičná cesnačka v bochníku.
KOMENTÁŘE K RECEPTU