Tradiční perkelt z králíka
Tradiční recepty jsou ty nejlepší. Starý klasický recept na králičí masíčko podávané s haluškami. Mňam!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1 kgkráličí maso
3 lžícerostlinný olej
3 kscibule
1 lžičkamletá červená paprika
podle chutisůl
podle chutivegeta
podle chutipepř
3 ksbobkový list
trochuvoda
3 lžícepolohrubá mouka
Halušky:
500 gpolohrubá mouka
2 kssyrové nastrouhané brambory
1 lžičkasůl
1 ksvejce
2 dlvoda
- Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do sklovitá. Poprášíme mletou červenou paprikou, přidáme na menší kousky pokrájené maso, podusíme, aby se maso zatáhlo.
- Podlijeme vodou podle potřeby, přidáme sůl, pepř a dusíme do změknutí. Přidáme i na jemno nastrouhaný syrový brambor. Dochutíme vegetou. Kdo má rád pikantní, může přidat pálivou mletou papriku. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, necháme přejít varem a podáváme s haluškami.
- Halušky: mouku prosejeme, přidáme na jemno nastrouhané syrové brambory, vejce, sůl a vodu přiléváme podle potřeby. Vařečkou vypracujeme polotuhé těsto. Klasickým způsobem připravíme drobné halušky. /těsto protlačujeme pomocí haluškovača do většího množství osolené vody, když vyplavou na povrch vyjmeme je a pomastíme olejem/ Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Blažena Sadovská
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Tradičný perkelt z králika.
KOMENTÁŘE K RECEPTU