NejRecept.cz Přílohy Halušky Tradiční perkelt z králíka
Tradiční perkelt z králíka
Recept Tradiční perkelt z králíka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Blažena Sadovská

Tradiční recepty jsou ty nejlepší. Starý klasický recept na králičí masíčko podávané s haluškami. Mňam!

NejLucka NejLucka    ·   1.2.2015

Tradiční perkelt z králíka

Tradiční recepty jsou ty nejlepší. Starý klasický recept na králičí masíčko podávané s haluškami. Mňam!

Suroviny

Budeme potřebovat:

1 kg
králičí maso
3 lžíce
rostlinný olej
3 ks
cibule
1 lžička
mletá červená paprika
podle chuti
sůl
podle chuti
vegeta
podle chuti
pepř
3 ks
bobkový list
trochu
voda
3 lžíce
polohrubá mouka

Halušky:

500 g
polohrubá mouka
2 ks
syrové nastrouhané brambory
1 lžička
sůl
1 ks
vejce
2 dl
voda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do sklovitá. Poprášíme mletou červenou paprikou, přidáme na menší kousky pokrájené maso, podusíme, aby se maso zatáhlo.
  2. Podlijeme vodou podle potřeby, přidáme sůl, pepř a dusíme do změknutí. Přidáme i na jemno nastrouhaný syrový brambor. Dochutíme vegetou. Kdo má rád pikantní, může přidat pálivou mletou papriku. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, necháme přejít varem a podáváme s haluškami.
  3. Halušky: mouku prosejeme, přidáme na jemno nastrouhané syrové brambory, vejce, sůl a vodu přiléváme podle potřeby. Vařečkou vypracujeme polotuhé těsto. Klasickým způsobem připravíme drobné halušky. /těsto protlačujeme pomocí haluškovača do většího množství osolené vody, když vyplavou na povrch vyjmeme je a pomastíme olejem/ Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Blažena Sadovská

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty