Tvarohová bábovka s broskvemi

Další skvělý recept z mé sbírky. Pokud máte rádi tvarohové moučníky, určitě skus aj tuto bábovku. Tvaroh dokončilo osvěží celu bábovku. A pokud těsto rozdělíme na 2 barvy - obyčejné a kakaové, dodáte vzhledu luxus. Pokud dělávám klasickou bábovku bez krému, nádivky, tak se mi kakaové těsto slije s obyčejným a nemá to výsledný efekt takový, jaký bych chtěla. Proto pokud dělávám dvoubarevnou, tak tuto. Tady mám jistotu, že těsto zůstane pěkně oddělené. Autor: Akeber

Přidal:, 26.1.2017
Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky
Recept Tvarohová bábovka s broskvemi

Suroviny

Těsto:
300 gpolohrubé mouky
150 gkrupicového cukru
1 bal.vanilkového cukru
120 grozpuštěného másla
2 ČLprášku do pečiva
300 mlvlažného mléka
1-2 lžícekakao
Náplň:
250 gjemného tvarohu
100 mlmléka
1 balenívanilkového pudinkového prášku
1 bal.vanilkového cukru
podle chutikr. cukr
2 lžícemléka
broskve

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme tvarohovou náplň. Všechny suroviny tvaroh, mléko, pudinkový prášek, vanilkový cukr a krupicový cukr v misce spolu dobře promícháme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Pak takovým jistý způsobem připravím těsto. Mouku smícháme s práškem do pečiva přidáme mléko, cukr, vanilkový cukr, rozpuštěné máslo. Dobře vařečkou promícháme, aby nám nezůstaly hrudky.
  3. Těsto si rozdělíme na dvě stejné poloviny. Do jednej vmícháme kakao.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Do připravené formy vylijeme bledé těsto a na to poklademe nakrájené broskve.
  5. Na broskvemi nalijeme tvarohovou náplň a na to, nakonec tmavé těsto. Dáme péct do předem vyhřáté trouby 170 C asi tak 50 až 60 min.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Můj blog: Recepty akeber