Tvarohová žemlovka s jablíčky

Zůstalo mi mnoho rohlíků, vybrala jsem i zásoby z mrazáku, abych spotřebovala všechno, co bylo odloženo a vznikla z toho fantastická šťavnatá žemlovka. S tvarohem, s jablíčky, vanilkou i skořicí. Někdo přidává buď vanilku nebo pouze skořici. Já jsem zastánce obou, takže jsem přidala i i. Autor: Milka

Přidal:Emília Raganová, 15.3.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Tvarohová žemlovka s jablíčky

Suroviny

Základ:
18 ksrohlíků
1 litrmléka
1 dlolej
5 ksžloutků
30 dkgtvarohu
5 PLcukru
1 lstrouhaných jablek
2 bal.vanilky
2 lžičkyskořice
Sníh:
6 ksbílků
3 PLcukru

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kolečka. Žloutky, cukr, vanilku, mléko a olej smícháme, rozdělíme na polovinu a namáčíme v něm polovinu pokrájených rohlíků.
  2. Pekáček si vymažeme, posypeme strouhankou a rohlíky uložíme.
  3. Na ně uložíme nastrouhané jablka (ano, měřím v odměrce na litr), posypeme cukrem a vanilkou a dáme tvaroh.
  4. Posypeme ho skořicí a vanilkou a dáme druhou polovinu rohlíků. Dáme zapéct na 30 minut při 180 ° C.
  5. Vyjmeme a natřeme sněhem, který jsme vyšlehali s cukrem.
  6. Dáme zapéct na 10 minut.