NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Tvarohovo-ovocný želé dort
Tvarohovo-ovocný želé dort
Recept Tvarohovo-ovocný želé dort
Foto: Blažena Sadovská

Dort je vhodný pro slavnostní příležitosti i na neděli, je výborný!

NejLucka NejLucka    ·   7.1.2016

Tvarohovo-ovocný želé dort

Dort je vhodný pro slavnostní příležitosti i na neděli, je výborný!

Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
6 lžic
jemný krystalový cukr
6 lžic
polohrubá mouka
2 lžíce
voda
2 lžíce
kakao
1/2 bal.
prášek do pečiva Dr.Oetker

Krém:

200 ml
smetana ke šlehání 33% (nádivka)
1 ks
Smetafix Dr.Oetker
200 ml
zakysaná smetana pochoutková
250 ml
jemný tvaroh bez hrudek
4 lžíce
moučkový cukr
1 ks
želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker
1 ks
vanilkový cukr Dr.Oetker

Na vrch:

podle chuti ovoce
čiré dortové želé Dr.Oetker (na zalití ovoce)
kokos na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pěny, po lžících zašleháme cukr, po jednom žloutky, vodu a na nejnižším stupni mouku smíchanou s práškem do pečiva a proseté kakao.
  2. Upečeme v dortové formě, kterou jsme vymastili a vysypali moukou. Forma průměr 24 cm. Teplota 180 ° C cca 20-25 minut. Údaje jsou orientační, každý se musí řídit svou troubou. Když se začne těsto oddělovat od okrajů formy, mělo by být upečené, vyzkoušíme špejlí.
  3. Necháme chvíli ve formě, vyklopíme a otočíme opačně, necháme vychladnout. Otočíme zpět, vrchní slupku dáme dolů, aby se nádivka neoddělovala od korpusu.
  4. Náplň: smetanu ke šlehání vyšleháme se Smetafixem. Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr podle chuti smícháme, jemně promícháme s vyšlehanou smetanou.
  5. Připravíme si ztužovač za studena tak, že ho šleháme vidličkou asi minutu ve 100 ml studené vody a hned ho jemně zašleháme do připravené tvarohové hmoty.
  6. Navrstvíme na vychladlý korpus. Potřeme i boky dortu, které posypeme kokosem. Necháme v lednici ztuhnout. Neztuhne jak se želatinou, nádivka je jemnější.
  7. Na povrch uložíme libovolné ovoce a zalijeme čirým dortovým želé, které jsme připravili podle návodu, je to velmi jednoduché. Na okraj dortu dáme výše kousky ovoce, aby želé neteklo. Ovoce poléváme pomocí lžíce vychladlým želé. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty