Tvarohový koláč s pomerančovou želatinou

Jednoduchý a chutný zákusek z pomerančového džusu a tvarohové náplně. Mňamka!

Přidal:, 27.10.2014
Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Tvarohový koláč s pomerančovou želatinou

Suroviny

Těsto:
3 ksvejce
3 lžícekr.cukor
3 lžícepolohrubá mouka
1 lžícekakao
1/2 bal.prášek do pečiva
0,05 lolej
Tvarohová náplň:
350 gtvaroh
125 gmáslo
1 bal.vanilkový cukr
4 lžícemoučkový cukr
trocha rumu
Želatinová poleva:
0,4 lvoda
0,1 lsirup sunquick pomeranč
4 lžícekr. cukr
1 bal.vanilkový pudink nebo Zlatý klas

Postup přípravy

  1. Připravíme si suroviny. Vejce dáme vymíchat s cukrem do stroja. Přidáme olej. Vmícháme kakao.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme do těsta. Těsto vylijeme do formy a pečeme při 180 stupních asi 15 minut. (Forma o velikosti 24 x 24 cm s odnímatelným dnem).
  3. Upečené těsto necháme vychladnout. Z těsta stáhneme papír na pečení a vložíme zpět do formy.
    Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Suroviny na tvarohovou nádivku dáme vyšlehat do mixéra. Máslo by mělo mít pokojovou teplotu, aby se snadněji spojilo s tvarohemPřidáme trochu rumu - samozřejmě množství záleží na vás, podle chuti.
  5. Vyšlehanú nádivku vylijeme na těsto. Pěkně uhladíme a dáme do lednice.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Mezitím si smíchame vodu a sirup. Takto si připravíme půl litru tekutiny, polovinu dáme do hrnce na oheň, přidáme cukr. Do druhé poloviny vysypeme vanilkový pudink nebo Zlatý klas (dostat ho v Kauflandu). Vanilkovou směs přilijeme do druhé a spolu uvaříme želatinový pudink.
  7. Vylijeme na tvarohovou nádivku. Pěkně uhladíme a dáme pořádně vychladit - na dvě hodiny.
  8. Po vychladnutí krájíme na úhledné řezy, libovolně ozdobíme. Dobrou chuť!