NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Tvarohový nastříhaný závin
Tvarohový nastříhaný závin
Recept Tvarohový nastříhaný závin
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Tvarohový nastříhaný závin. Těsto jemné jako pavučinka. Náplň můžete zvolit podle sebe - ořechovou, čokoládovou, ... Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   6.2.2016

Tvarohový nastříhaný závin

Tvarohový nastříhaný závin. Těsto jemné jako pavučinka. Náplň můžete zvolit podle sebe - ořechovou, čokoládovou, ... Autor: Petra

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

2 lžičky
sušené droždí
60 ml
vlažná voda
350 g
hladká mouka
2 lžíce
kr. cukr
1/2 lžičky
sůl
80 g
studené máslo
125 g
teplé mléko
2 ks
žloutky

Náplň:

200 g
tvaroh nebo ricotta
3 lžíce
hladká mouka (ploché lžíce)
1 ks
vejce
sůl podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Sušené droždí rozpustíme ve vlažné vodě spolu s 2 lžícemi kr. cukru.
  2. V druhé misce prosejeme hladkou mouku, přidáme sůl, na kostičky nakrájené studené máslo, žloutky a teplé mléko. Promícháme, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na jednu hodinu. Nejlepší je však těsto udělat večer, na celou noc ho odložit do chladničky a na druhý den s ním pracovat.
  3. Těsto vyjmeme z fólie, jemně ho posypeme moukou a na pracovní desce ho rozválíme na tenký plát silný cca 3 mm.
  4. Těsto potřeme připravenou náplní - tvaroh nebo ricottu utřeme s vajíčkem a moukou, přidáme sůl podle chuti.
  5. Delší kraje začneme rolovat směrem do středu. Takto srolované těsto přendáme na papírem vyložený plech a ostrými nůžkami nastříháme šikmé zářezy ve vzdálenosti 3,5 - 4 cm. Každý kousek přeložíme tak, aby bylo vidět náplň.
  6. Vrch potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 20 minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty