Vanilková kravička - Sypaný tvarohový koláček

Recept Vanilková kravička - Sypaný tvarohový koláček
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající, extra jemný tvarohový koláček, při jehož přípravě nepotřebujete mixér. Postačí smíchat všechny sypké suroviny a vysypat tuto sypkou směs na plech. Nanést tvarohovou náplň a znovu nasypat "těsto". Na vrch už jen uložit máslo a dát péct. Dobrou chuť. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

1 hrnek (250 ml)krystalový cukr
3 hrnkypolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva

Náplň:

750 gjemný tvaroh
3 bal.vanilkový cukr
1 ks (nebo vanilkový pudink)zlatý klas
3 ksvejce
500 ml mléko
3 lžícekrystalový cukr
trochurum
trochucitronová kůra
125 gmáslo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V misce smícháme 1 hrnek krystalového cukru, 3 hrníčky polohrubé mouky a prášek do pečiva. Připravíme si menší  hluboký plech, který vymažeme a na něj vysypeme polovinu sypké směsi na těsto.
  2. Smícháme 3 jemné tvarohy, 3 vanilkové cukry, pudinkový prášek (může být i Zlatý klas), 3 vajíčka, 500 ml mléka, rum podle chuti, trošku nastrouhané citrónové kůry a 3 lžíce cukru (kdo má rád sladší, může i více). Dobře utřeme.
  3. Polovinu těsta v plechu 30x20 zalijeme tvarohovým krémem a pak krém posypeme druhou polovinu sypkého těsta.
  4. Zarovnáme a na vrch poklademe máslo nakrájené na tenké plátky (můžete i nastrouhat na hrubém struhadle).
  5. Pečeme na 180 °C cca 35-40 min dozlatova. Upečený koláček necháme vychladnout a dáme do chladničky odstát na 24 hod., jinak se bude drolit.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit