Vanilkové vánoční rohlíčky

Recept Vanilkové vánoční rohlíčky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

I tyto vanilkové rohlíčky patří do mého vánočního pečení. Jsou moje oblíbené. Miluji tu chuť. Obaluji ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Recept už mám desetiletí, neměním ho, proto bych se s vámi chtěla podělit o mé oblíbené vánoční cukrovíčko.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Základ:

280 ghladké mouky
40 gcukru moučka
50 gstrouhaných vlašských ořechů
50 gstrouhaných loupaných mandlí
2 ksžloutky
200 gmásla
lžičkanastrouhané citronové kůry

Na obalení:

300 gmoučkového cukru
2 bal.vanilkové cukry

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na vál do prosáté mouky přidáme 40 g moučkového cukru, nastrouhané ořechy a mandle, žloutky, změklé máslo a citronovou kůru.
  2. Zpracujeme těsto, vytvarujeme z něj váleček a ten zabalený do fólie necháme odpočinout v chladu jeden den, aby se vůně a chutě rozležely.
  3. V míse promícháme moučkový cukr a vanilkové cukry na obalení.
  4. Troubu předehřejeme na 180 °C, plech, vyložíme pečicím papírem.Těsto rozdělíme na kousky, vytvarujeme z něj rohlíčky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 8-10 minut, a to podle velikosti rohlíčků.
  5. Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit