Vanilkové vánoční rohlíčky

I tyto vanilkové rohlíčky patří do mého vánočního pečení. Jsou moje oblíbené. Miluji tu chuť. Obaluji ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Recept už mám desetiletí, neměním ho, proto bych se s vámi chtěla podělit o mé oblíbené vánoční cukrovíčko.

Přidal:admin, 5.12.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Vanilkové vánoční rohlíčky

Suroviny

Základ:
280 ghladké mouky
40 gcukru moučka
50 gstrouhaných vlašských ořechů
50 gstrouhaných loupaných mandlí
2 ksžloutky
200 gmásla
lžičkanastrouhané citronové kůry
Na obalení:
300 gmoučkového cukru
2 bal.vanilkové cukry

Postup přípravy

  1. Na vál do prosáté mouky přidáme 40 g moučkového cukru, nastrouhané ořechy a mandle, žloutky, změklé máslo a citronovou kůru.
  2. Zpracujeme těsto, vytvarujeme z něj váleček a ten zabalený do fólie necháme odpočinout v chladu jeden den, aby se vůně a chutě rozležely.
  3. V míse promícháme moučkový cukr a vanilkové cukry na obalení.
  4. Troubu předehřejeme na 180 °C, plech, vyložíme pečicím papírem.Těsto rozdělíme na kousky, vytvarujeme z něj rohlíčky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 8-10 minut, a to podle velikosti rohlíčků.
  5. Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí