NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Vánoční recept na neodolatelná kolečka DEN a NOC s nadýchaným čokoládovým krémem.
Vánoční recept na neodolatelná kolečka DEN a NOC s nadýchaným čokoládovým krémem.
Vánoční recept na neodolatelná kolečka DEN a NOC s nadýchaným čokoládovým krémem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Toto vánoční cukroví "DEN a NOC" představuje dokonalou harmonii dvou protikladů - světlého a tmavého těsta, které spolu tvoří lákavý vizuální kontrast. Přidáním bohatého čokoládového krému se tento kontrast promění v nezapomenutelný chuťový zážitek. Každé sousto je plné lahodné sladkosti a intenzivní čokoládové chuti, která rozplývá na jazyku. Ideální pro ty, kteří hledají něco nového a vzrušujícího na svůj vánoční stůl, tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky sladkého. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a přineste kousek originální vánoční magie do vašeho domova!

Karambola Karambola    ·   25.11.2023

Vánoční recept na neodolatelná kolečka DEN a NOC s nadýchaným čokoládovým krémem.

Toto vánoční cukroví "DEN a NOC" představuje dokonalou harmonii dvou protikladů - světlého a tmavého těsta, které spolu tvoří lákavý vizuální kontrast. Přidáním bohatého čokoládového krému se tento kontrast promění v nezapomenutelný chuťový zážitek. Každé sousto je plné lahodné sladkosti a intenzivní čokoládové chuti, která rozplývá na jazyku. Ideální pro ty, kteří hledají něco nového a vzrušujícího na svůj vánoční stůl, tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky sladkého. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a přineste kousek originální vánoční magie do vašeho domova!

40 min
Čas přípravy
5 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

200 g
máslo
350 g
hladká mouka
1 ks
bílek
1 lžíce
zakysaná smetana
120 g
moučkový cukr
3 lžíce
prášková čokoláda nebo kakao

Nádivka:

100 g
máslo
50 g
moučkový cukr
200 g
čokoláda
1 lžíce
rum
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
5 min
Čas vaření
  1. Pro přípravu těsta nejprve smíchejte všechny ingredience kromě práškové čokolády, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Poté těsto rozdělte na dvě stejné části. Do jedné z nich přimíchejte práškovou čokoládu, běžně používanou pro přípravu čokoládových nápojů, a důkladně ji vmíchejte do těsta.
  2. Rozválejte obě těsta na tloušťku přibližně 3 až 5 milimetrů. Poté pomocí vykrajovátek vytvořte různé tvary. Přitom dbáte na to, aby byl počet a typ tvarů stejný jak u tmavého, tak u světlého těsta.
  3. Po vykrojení tvarů je položte na plech na pečení vyložený pečicím papírem. Pečte je při teplotě 200 stupňů Celsia po dobu 5 až 9 minut. Do světlých tvarů můžete pomocí brčka nebo malé skleničky vytvořit dírku, což zlepší jejich vzhled při zdobení.
  4. Nejprve vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem a rumem, dokud směs nebude pěnivá. Pak do ní pomalu přilévejte rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte nadýchaný krém. Tímto krémem potřete tmavé kolečka a přikryjte je světlým kolečkem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář