Maso naklepeme hřbetem ruky a na krajích nařízneme. Opepříme, posypeme tymiánem, rozetřeným česnekem, zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici.
Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka z obou stran opečeme. Přendáme do pekáčku. Rajčata a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, pórek na kolečka. Tyto nakrájené ingredience dáme na opečené kotlety a poklademe na plátky nakrájenou mozzarelou.
Do výpeku v pánvi přiljeme víno a necháme odpařit. Přidáme vývar, ochutíme solí, necháme povařit a pak nalejeme do pekáčku k masu. Obložíme větvičkami tymiánu a přiklopíme.
Pečeme v troubě na 200st. cca 30 minut, pak odklopíme a necháme zapéct mozzarelu. Vyjmeme maso a udržujeme v teple.
Šťávu na plotýnce zredukujeme nebo zahustíme hotovou jíškou. Dle chuti event. dosolíme. Nakonec přidáme na zjemnění máslo. Podáváme s rýží.
Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé kuchařky - Naďa Indruchová