Vepřové maso v mrkvi

Dnes se mi vůbec ale vůbec nechtělo vařit. Tak s velkou nechutí jsem se pustila do přípravy takové na první pohled nepříliš vábné, ale o to chutnější dobroty. Mrkev mohu na různé způsoby, ať už v polévce vařenou, grilovanou na grilu nebo syrovou. Vepřová plec není sice dietní maso, ale v kombinaci s mrkví to byla opravdu dobrota. A na to, že se mi nechtělo vařit, tak jsem se sebou i s jídlem spokojená. Autor: Kocmax

Přidal:, 16.6.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové maso v mrkvi

Suroviny

200 glibové vepřové plece
500 gmrkve
1 ksvelká cibule
dle potřebyvývar
dle chutisůl, kmín, cukr, ocet

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostičky, cibuli na drobno a společně dusíme mírně podlité vývarem, okořeněné kmínem a osolené.
  2. Po ½ hodině dušení přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme do měkka. Dochutíme cca 1 lžící octa a 1 lžící cukru.
  3. Takto připravená mrkev není třeba zahušťovat moukou, ale musíme při vaření polévat jen tak, aby se maso nepřipálilo. Když podlijeme víc a máme směs řídkou, můžeme trochu zahustit. Jako příloha se hodí brambory nebo pečivo.

Můj blog: Vaříme bez tuku