NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové na zelenině a bylinkách pečené v troubě
Vepřové na zelenině a bylinkách pečené v troubě
Recept Vepřové na zelenině a bylinkách pečené v troubě
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   12.7.2016

Vepřové na zelenině a bylinkách pečené v troubě

Vepřová krkovice zapečená v troubě se zeleninou a cibulí. V celém bytě voní bylinky :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
3 plátky
vepřové krkovice s kostí 2 cm vysoké
3 lžíce
sádla
1 ks
velké cibule
4 ks
keříčková rajčata
1 ks
bílá slovenská paprika (klidně i pálivá)
oblíbené koření na maso (zde Italské bylinky od Vitany)
voda nebo vývar na podlévání
sůl, pepř
čerstvé bylinky (tymián, oregáno, bazalka, rozmarýn...)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Pekáček vymažeme sádlem, na dno dáme na céčka pokrájenou cibuli.
  2. Maso okořeníme, osolíme a opepříme. Položíme na cibuli. Papriku pokrájíme na kostičky a rajčátka na čtvrtiny. Zeleninu pohážeme kolem masa. Přidáme bylinky.
  3. Podlejeme cca 200 ml vody nebo vývaru a přiklopené pečeme v troubě cca 40 minut.
  4. Pak odklopíme, maso obrátíme a dopékáme dalších 20 minut.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Moništa Moništa    ·   1.6.2020   ·   Odpovědět   ·  

Já zkoušela a fakt super recept 👌👌👌👌

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář