Vepřové na zelenině a bylinkách pečené v troubě

Vepřová krkovice zapečená v troubě se zeleninou a cibulí. V celém bytě voní bylinky :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 12.7.2016
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd
Recept Vepřové na zelenině a bylinkách pečené v troubě

Suroviny

3 plátkyvepřové krkovice s kostí 2 cm vysoké
3 lžícesádla
1 ksvelké cibule
4 kskeříčková rajčata
1 ksbílá slovenská paprika (klidně i pálivá)
oblíbené koření na maso (zde Italské bylinky od Vitany)
voda nebo vývar na podlévání
sůl, pepř
čerstvé bylinky (tymián, oregáno, bazalka, rozmarýn...)

Postup přípravy

  1. Pekáček vymažeme sádlem, na dno dáme na céčka pokrájenou cibuli.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Maso okořeníme, osolíme a opepříme. Položíme na cibuli. Papriku pokrájíme na kostičky a rajčátka na čtvrtiny. Zeleninu pohážeme kolem masa. Přidáme bylinky.
  3. Podlejeme cca 200 ml vody nebo vývaru a přiklopené pečeme v troubě cca 40 minut.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pak odklopíme, maso obrátíme a dopékáme dalších 20 minut.

Autor: Naďa I. (Rebeka)