NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Vídeňský jablečný koláč
Vídeňský jablečný koláč
Recept Vídeňský jablečný koláč
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Jablečná pochoutka, vhodná na jakoukoliv párty nebo oslavu. Velmi dobrý vídeňský jablečný koláč. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   3.2.2015

Vídeňský jablečný koláč

Jablečná pochoutka, vhodná na jakoukoliv párty nebo oslavu. Velmi dobrý vídeňský jablečný koláč. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

150 ml
mléka
1 bal.
vanilkový cukr
120 g
polohrubá mouka
120 g
máslo
3 ks
vejce
200 g
moučkový cukr
700 g
jablka
300 ml
jablečná šťáva
2 lžíce
citronová šťáva
100 ml
voda
50 g
kukuřičný škrob
½ lžičky
skořice
50 g
nasekané mandle
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mléko si dáme ohřát na oheň, přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr (100 g). Ve druhém hrnci si rozpustíme máslo (60 g). Když máme máslo rozpuštěné, přidáváme postupně mouku (60 g). Do této hmoty přidáme teplé mléko a mícháním hmotu spojíme - hrnec máme stále na mírném ohni.
  2. Husté těsto odstavíme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé hmoty přidáme jeden žloutek po druhém a za každým důkladně vymícháme. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh a přidáme ho do žloutkové hmoty. Jemně spojíme.
  3. Takto připravené těsto si navrstvíme na plech (24 x 26 cm), který jsme si vystlali papírem a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu 25 - 30 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.
  4. Jablka si očistíme a nakrájíme. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly.
  5. Ve vodě a jablečné šťávě si rozděláme škrob, skořici a vaříme do zhoustnutí (cca 3-5 minut). Přidáme jablka a spojíme. Ještě horkou jablečnou hmotu navrstvíme na upečený korpus a necháme vychladnout.
  6. Máslo (60 g), moučkový cukr (100 g) a mouku (60 g) si smícháme - připravíme si drobenku. Ke konci míchání přidáme i mandle. Takto připravenou drobenku si navrstvíme na plech, který jsme si vyložili papírem a pečeme v troubě do zlata při teplotě 200 stupňů - občas můžeme promíchat. Upečenou drobenku si za pomoci válečku na těsto rozdrtíme a posypeme na jablkovou náplň. Poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme na kostky a podáváme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty