Vídeňský knedlík

Přidal: NejLucka, 10.4.2015
Kategorie: Knedlíky, Karlovarské knedlíky, Přílohy
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Nevíte jakou přílohu zvolit k masu s omáčkou? Připravte si jednoduchý vídeňský knedlík. Nejlepší je použít starší rohlíky. Dobrou chuť!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 10.4.2015
Kategorie: Knedlíky, Karlovarské knedlíky, Přílohy
SUROVINY
Potřebujeme:
10 ksstarších rohlíků
4 ksvejce
2 dclvlažného mléka
1 dcloleje
2 dclhrubé mouky
1/4 lžičkysůl
petrželka
polohrubá mouka
- Rohlíky (dle možnosti starší) nakrájíme na malé kostičky, asi 1 cm.
- Pridáme všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a necháme 20-30 minut odstát. Pak mokrýma rukama tvarujeme větší koule (cca tenisový míček), které obalíme v polohrubé mouce a dáme vařit do vroucí osolené vody 15-20 minut. Dobrou chuť!
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
KOMENTÁŘE K RECEPTU