Vrstvený salát Gyros

Pokud ho jednou ochutnáte, budete ho chtít znovu a znovu. Už ho vyzkoušelo mnoho lidí a dotraz jsem na salát nezaregistrovala negativní komentář. Autor: Aďka

Přidal:, 28.6.2016
Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd, Saláty
Recept Vrstvený salát Gyros

Suroviny

2-3 kskuřecí prsa
2 KLgyros koření
3-4 PLolej
2-4 stroužkyčesnek
250-350 mlmajonéza
250 mlzakysaná smetana
špetkabílý mletý pepř
1 kscibule
1 konzervakukuřice
5-6 kssterilovaná okurka
podle chutikečup
1 ksčínské zelí

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na drobné kostičky, posypeme gyros kořením, přidáme olej a promícháme. Necháme odstát, aby maso nasáklo kořením a olejem. Pak maso zprudka opečeme a dáme stranou vychladnout.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Okurky, cibuli nakrájíme na drobné kostičky, kukuřici scedíme. Smetanu smícháme s majonézou, dochutíme prolisovaným česnekem a můžeme přidat špetku bílého mletého pepře.
  3. Můžeme vrstvit. Na dno mísy dáme maso i s výpekem.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Na maso uložíme vrstvu cibule, na cibuli dáme polovinu majonézové masy, navrstvíme nakrájené okurky, pak kečup a kukuřici. Zakryjeme druhou polovinou majonézové masy a zakončíme to na tenké nudličky nakrájeným čínským zelí.
  5. Salát odložíme do chladničky a podáváme ho dobře vychlazený s kouskem bagety nebo chleba.Tip: Jahodový džem bez chemie

Můj blog: Adkas-tastyfood