NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Výjimečný hrnkový koláč jablečné čokoládové tornado
Výjimečný hrnkový koláč jablečné čokoládové tornado
Recept Výjimečný hrnkový koláč jablečné čokoládové tornado
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Jablečné čokoládové tornado je neskutečně chutný hrnkový koláč, který si zamilujete na první kousnutí. Tento recept kombinuje všechny vaše oblíbené chutě do jednoho šťavnatého zážitku. Hrnkový koláč je nesmírně jednoduchý a rychlý na přípravu, což ho činí ideální volbou pro ty chvíle, kdy máte chuť na něco sladkého a chutného, ale nechce se vám do složitého pečení.

Karambola Karambola    ·   4.11.2023

Výjimečný hrnkový koláč jablečné čokoládové tornado

Jablečné čokoládové tornado je neskutečně chutný hrnkový koláč, který si zamilujete na první kousnutí. Tento recept kombinuje všechny vaše oblíbené chutě do jednoho šťavnatého zážitku. Hrnkový koláč je nesmírně jednoduchý a rychlý na přípravu, což ho činí ideální volbou pro ty chvíle, kdy máte chuť na něco sladkého a chutného, ale nechce se vám do složitého pečení.

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

1 hrnek = 250 ml

5 ks
jablko
2 a 1/2 hrnku
polohrubá mouka
1 hrnek
krystalový cukr
1 hrnek
mléko
1/2 hrnku
rostlinný olej
2 ks
vejce
2 lžičky
skořice
2 lžíce
kakao
1 bal.
vanilkový cukr
1 lžička
jedlá soda
1 bal.
prášek do pečiva
podle chuti
džem
2 kelímky
zakysaná smetana
2 bal.
čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Jablka nejprve zbavíme slupky a nastrouháme je hrubým struhadlem. Poté v misce smícháme všechny potřebné suroviny, což zahrnuje mouku, cukr, mléko, olej, vajíčka, vanilku, skořici, kakao, jedlou sodu a prášek do pečiva.
  2. Poté přidáme nastrouhaná jablka a všechny ingredience důkladně promícháme, aby se jabka rovnoměrně rozložila v těstě.
  3. Hotové těsto nalijeme na plech o rozměrech 30x40 cm, na který jsme předtím aplikovali vrstvu oleje, aby se koláč nepřilepil. Poté plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi půl hodiny. Během pečení je dobré pravidelně sledovat.
  4. Po dokončení pečení vyndáme koláč z trouby. Na vrcholku koláče rovnoměrně rozetřeme džem. Poté připravíme polevu ze zakysané smetany a čokolády. Čokoládu nejprve rozpustíme ve vodní lázni a necháme ji mírně vychladnout. Po lehkém ochlazení smícháme rozpuštěnou čokoládu se zakysanou smetanou, abychom vytvořili polevu.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář