NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Výjimečný recept na hrnkový koláč jablečný blesk
Výjimečný recept na hrnkový koláč jablečný blesk
Výjimečný recept na hrnkový koláč jablečný blesk
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Jablečný vichr" je jednoduchý a chutný jablkový koláč, který se řadí mezi nejoblíbenější recepty. Příprava tohoto šťavnatého a křehkého dezertu zabere celkem 75 minut, včetně 35 minut přípravy a 40 minut pečení. Hlavními ingrediencemi jsou vejce, krystalový cukr, kefír, olej, polohrubá mouka, prášek do pečiva a jablka. Na závěr se koláč posype moučkovým cukrem pro dokonalý chuťový zážitek

Karambola Karambola    ·   23.11.2023

Výjimečný recept na hrnkový koláč jablečný blesk

Jablečný vichr" je jednoduchý a chutný jablkový koláč, který se řadí mezi nejoblíbenější recepty. Příprava tohoto šťavnatého a křehkého dezertu zabere celkem 75 minut, včetně 35 minut přípravy a 40 minut pečení. Hlavními ingrediencemi jsou vejce, krystalový cukr, kefír, olej, polohrubá mouka, prášek do pečiva a jablka. Na závěr se koláč posype moučkovým cukrem pro dokonalý chuťový zážitek

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
3 ks
vejce
1 hrnek
(250 ml) krystalový cukr
2 hrnky
kefír
100 ml
olej
1,5 hrnku
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
5 ks
větší jablko
na posypání
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. K přípravě těsta nejprve šleháme vejce s cukrem, dokud nevznikne nadýchaná pěna. Poté vmícháme olej. Po tomto kroku přidáme kefír a opět dobře promícháme. Nakonec postupně zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Osobně mouku přes síto prosévám, což není nutné, ale doporučuje se pro lepší vzdušnost těsta.
  2. Do již připraveného těsta nyní přimícháme jablka, která jsme předem nakrájeli na malé kousíčky.
  3. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech o velikosti 20x30 cm, jehož dno jsme předtím vymazali máslem a posypali moukou. Poté pečeme v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů Celsia, přibližně 40 minut. Během pečení je důležité koláč průběžně kontrolovat.
  4. Po upečení necháme koláč vychladnout a poté jej nakrájíme na porce. Před podáváním koláč posypeme moučkovým cukrem pro dokonalou chuť a vzhled.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář