NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Vynikající bílkové čepičky v čokoládě
Vynikající bílkové čepičky v čokoládě
Recept Vynikající bílkové čepičky v čokoládě
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   16.12.2015

Vynikající bílkové čepičky v čokoládě

Krásně vypadají a ještě lépe chutnají. Vynikající bílkové čepičky v čokoládě vyžadují trochu trpělivosti při přípravě, ale určitě stojí za vyzkoušení.

Suroviny

Těsto:

450 g
hladká mouka
2 lžíce
kakao
špetka
sůl
100 g
moučkový cukr
3/4 lžičky
prášek do pečiva
špetka
jedlé sody
špetka
skořice
220 g
máslo
3 ks
vejce

Nádivka:

120 ml
voda
4 lžíce
med
320 g
kr. cukr
10 g
želatina
4 lžíce
studená voda
4 ks
bílky
1/2 lžíce
vanilková esence

Glazura:

300 g
mléčná čokoláda
9 lžic
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny na přípravu těsta smícháme v misce a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie nebo do obyčejného mikrotenového sáčku a odložíme do chladničky nejméně na 1 hodinu. Jestli chcete těsto připravit dříve, nazabúdajte na to, že takové těsta vydrží v lednici maximálně 3 dny.
  2. Odleželé těsto na pomoučené pracovní desce rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka a ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 10 minut. Upečené necháme vychladnout při pokojové teplotě.
  3. Želatinu namočíme do 4 lžic studené vody a necháme ji nabobtnat. Vodu, cukr, med dáme do menšího hrnce a vaříme 5 minut. Odstavíme a přidáme nabobtnalou želatinu. Promícháme, aby se želatina rozpustila a necháme mírně vychladnout.
  4. Bílky vyšleháme v druhé misce do pěny a postupně, tenkým proudem přilijeme připravený sirup. Nakonec přimícháme vanilku.
  5. Připravíme si zdobící sáček a pěnu nastříkáme na upečená kolečka. Necháme při pokojové teplotě uschnout po dobu minimálně 2 hodin. Případně, pokud se bojíte teplem nezpracovaných bílků, kolečka pečte pouze 5 minut a pak je i s pěnou dejte do trouby sušit klasicky jako pusinky.
  6. Usušenou pěnu namočíme do rozpuštěné čokolády, do které jsme přidali olej a necháme ztuhnout.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář