NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Vynikající katalánský dort
Vynikající katalánský dort
Recept Vynikající katalánský dort
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Vanilkový máslový krém, bílková nádivka a kakaový korpus. Vynikající spojení chutí. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   29.6.2015

Vynikající katalánský dort

Vanilkový máslový krém, bílková nádivka a kakaový korpus. Vynikající spojení chutí. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
4 lžíce
kr. cukr
3 lžíce
polohrubá mouka
1 lžíce
kakao
1/2 bal.
prášek do pečiva

Na polití:

200 g
kr. cukr
250 ml
voda

Krém:

500 ml
mléko
5 lžic
kr. cukr
1 bal.
vanilkový pudink
1 lžíce
hladká mouka
4 ks
žloutky
220 g
máslo
200 g
moučkový cukr

Vrch:

4 ks
bílky
8 lžic
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme po lžících směs mouky, prášku do pečiva a kakaa. Takto připravené těsto navrstvíme do kulaté pečicí formy o průměru 25 cm. Dno formy jsme vystlali pečícím papírem. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 - 25 minut.
  2. Vodu svaříme a přidáme cukr. Mícháním ho rozpustíme a polijeme upečený korpus. Necháme vychladnout.
  3. 400 ml mléka dáme do hrnce a ohřejeme. Přidáme cukr a necháme ho rozpustit. V druhé misce si smícháme 100 ml mléka, žloutka a pudinkový prášek s moukou. Důkladně utřeme, abychom neměli hrudky a přidáme k horkému mléku. Uvaříme hustý pudink.
  4. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po lžících přidáváme vychladlý hustý pudink. Vyšleháme krémovou hmotu, kterou navrstvíme na vychladlý plát těsta. Pěkně uhladíme.
  5. Nad párou vyšleháme bílky s cukrem do tuhé pěny a navrstvíme na krém. Pěkně uhladíme a odložíme do lednice na minimálně 3 hodiny. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář