Vynikající makové řezy

Vynikající makové řezy se žloutkovým krémem. Já dělávám ještě karamelové oříšky na vrch, ale i bez jsou neodolatelné. Autor: Triniti

Přidal:, 17.5.2016
Kategorie: Dezerty, Moučníky
Recept Vynikající makové řezy

Suroviny

Těsto:
12 ksbílku
210 gkr. cukr
3 lžícepolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
195 gmletý mák
Krém:
12 ksžloutku
180 gkr. cukr
7 lžickukuřičný škrob
2 bal.vanilkový cukr
750 mlmléka
200 gmáslo

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 stupňů a připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem. Z uvedených surovin připravíme 3 pláty.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. 4 bílky, 70 g kr. cukru vyšleháme do tuhé pěny, přidáme lžíci mouky, 1/3 bal. prášku do pečiva a 65 g máku. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 10-15 minut na plechu o velikosti 20 x 35 cm. Takto upečeme 3 pláty.
  3. Mléko, žloutky, cukr a škrob utřeme a na mírném ohni uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo mixérem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme vychladlý pudink.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Na jeden plát navrstvíme třetinu krému, položíme druhé těsto, natřeme druhou třetinu krému a položíme poslední těsto. Na vrch navrstvíme zbylý krém, pěkně ho uhladíme a ozodbíme podle vlastní fantazie.