V teplém mléce rozpustíme lžičku cukru a přidáme sušené droždí. Necháme vzejít kvásek.
V druhé misce prosejeme mouku, přidáme sůl, mléko, med, kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout.
Vidličkou utřeme bílky s cukrem, přidáme ořechy a promícháme.
Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu. Každou část rozválíme na obdélník 30 x 40 cm, potřeme ho měkkým máslem, náplní a nakrájíme na proužky o šířce cca 1 cm. Každý pásek srolujeme a jednoduchým způsobem vytvoříme úl - druhou stranou vařečky zatlačíme do středu.
Ukládáme je na papírem vyložený plech, potřeme žloutkem a 10 minut necháme kynout. Já jsem je posypala skořicou a pokapala rozpuštěným máslem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 st. dozlatova. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.