NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vynikající vepřové maso na bulharský způsob, podávané v lahodné omáčce.
Vynikající vepřové maso na bulharský způsob, podávané v lahodné omáčce.
Recept Vynikající vepřové maso na bulharský způsob, podávané v lahodné omáčce.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka    ·   27.6.2023

Vynikající vepřové maso na bulharský způsob, podávané v lahodné omáčce.

Dnes vám přináším chutný a neobvyklý recept na bulharské vepřové maso. Je plný chutí a v omáčce jsou různé složky, opravdu skvělý pokrm, kterým ohromíte hosty nebo potěšíte rodinu.

30 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
vepřové maso
1 ks
mrkev
1 ks
petržel
1/2 ks
cibule
2 ks
stroužek česneku
2 ks
trojúhelníkový sýr
1 hrst
sušené houby
100 ml
bílé víno
2 lžíce
máslo
2 lžíce
přetlak (kečup)
2 lžíce
sójová omáčka
podle chuti
provensálské bylinky
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
uzená paprika
podle chuti
petrželka
podle chuti
sůl
1 dl
olivový olej
150 ml
smetana na vaření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nakrájené a naklepané vepřové maso naložte na jeden den (přes noc) do marinády z olivového oleje, sójové omáčky, kečupu, provensálských bylinek, mletého černého pepře a soli.
  2. Druhý den maso opečeme na oleji. Poté do tuku přidejte máslo, nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a nasekanou petrželku a společně orestujte.
  3. Vložíme zpět maso, přidáme trojúhelníkový sýr, předem namočené houby, uzenou papriku a zalijeme vínem.
  4. Vše přivedeme k varu a společně zredukujeme, doplníme trochou vody a smetany.
  5. Přidáme rozdrcený česnek a vše společně podusíme.
  6. Nakonec přidáme čerstvou petrželku a v případě potřeby zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Podávejte s rýží.
Komentáře k receptu
Zuzana2412    ·   6.7.2023   ·   Odpovědět   ·  

Vďaka za recept! Ako dlho dusíte mäso?

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář