NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Základní recept na kakaový korpus
Základní recept na kakaový korpus
Základní recept na kakaový korpus
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   11.3.2016

Základní recept na kakaový korpus

Už jste vyzkoušeli mnoho receptů na korpus při pečení dortu a nikdy vám nevyšel podle vašich představ? Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že těsto je jemné, šťavnaté a nadýchané.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
4 ks
vejce
160 g
kr. cukr
110 g
polohrubá mouka
40 g
kakao
30 g
kukuřičný škrob
1 bal.
prášek do pečiva
50 g
máslo
50 ml
voda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Už jste vyzkoušeli mnoho receptů na korpus při pečení dortu a nikdy vám nevyšel podle vašich představ? Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že těsto je jemné, šťavnaté a nadýchané.
  2. Z uvedeného množství připravíte těsto v okrouhlé formě na pečení o průměru 20 cm s výškou 5 cm.
  3. Troubu předehřejte na 170 stupňů a připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 20 cm a dno vyložíme pečícím papírem.
  4. Mouku, kakao, škrob, prášek do pečiva prosejeme do jedné misky. V malém hrnci rozpustíme máslo, necháme vychladnout a přidáme vodu.
  5. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a postupně přidáme po lžících cukr (přidáváme 80 g cukru). Šleháme, dokud nedostaneme lesklou pěnu.
  6. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pěny a už jen vařečkou tuto žloutkovou pěnu přimícháme k vyšlehané pěně z bílků. Nakonec přidáme sypkou směs a rozpuštěné máslo s vodou a navrstvíme do formy.
  7. Pečeme cca 15 - 20 minut. Nepečte příliš dlouho, těsto vysušíte.

Zdroj: Vk

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Lucy7009911    ·   20.8.2020   ·   Odpovědět   ·  

Korpus je krásně nadýchaný a při pečení mi provoněl celou kuchyň. Vyšlehané žloutky jsem tedy první smíchala s máslem a vodou a následně přidala sypké suroviny. Bílky jsem zašlehala až naposledy a těsto se krásně povedlo :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář