Základní recept na kakaový korpus

Přidal: NejLucka, 11.3.2016
Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Těsta, Piškotové těsto, Dortový korpus, Dezerty, Tipy a triky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Už jste vyzkoušeli mnoho receptů na korpus při pečení dortu a nikdy vám nevyšel podle vašich představ? Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že těsto je jemné, šťavnaté a nadýchané.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 11.3.2016
Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Těsta, Piškotové těsto, Dortový korpus, Dezerty, Tipy a triky
SUROVINY
4 ksvejce
160 gkr. cukr
110 gpolohrubá mouka
40 gkakao
30 gkukuřičný škrob
1 bal.prášek do pečiva
50 gmáslo
50 mlvoda
- Už jste vyzkoušeli mnoho receptů na korpus při pečení dortu a nikdy vám nevyšel podle vašich představ? Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že těsto je jemné, šťavnaté a nadýchané.
- Z uvedeného množství připravíte těsto v okrouhlé formě na pečení o průměru 20 cm s výškou 5 cm.
- Troubu předehřejte na 170 stupňů a připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 20 cm a dno vyložíme pečícím papírem.
Zdroj: Vk
Korpus je krásně nadýchaný a při pečení mi provoněl celou kuchyň. Vyšlehané žloutky jsem tedy první smíchala s máslem a vodou a následně přidala sypké suroviny. Bílky jsem zašlehala až naposledy a těsto se krásně povedlo :)