Zapečené rizoto s lososem

Přidal: sonizna, 14.3.2016
Kategorie: Losos, Ryby a mořské plody, Rizoto, Rýže, Přílohy, Na slano, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Zapečené rizoto s lososem od sonizny
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
200 glosos
7 gsůl
7 gpepř mletý
1 lžíceolej olivový
1 ksšalotka
1 lžícemáslo
90 grýže na italské rizoto
250 mlvývar drůbeží
5 gpetrželka
1 ksvejce
75 mlsmetana
75 gparmezán
- Lososa osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Záleží to na tloušťce filety, já jsem měla lososa tlustého 1 cm a smažila jsem 4 minuty z každé strany. Poté dáme stranou a necháme troche vychladnout.
- V hrnci necháme rozpustit máslo a krátce na něm osmažíme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme rýži a až zprůhlední, zalijeme naběračkou vývaru. Vaříme 20 minut, vývar přiléváme vždy, až se vypaří.
- Lososa steaky natrháme na menší části – kůži a kosti vyhodíme. Poté ho vmícháme do rýže a přidáme nasekanou petrželku. Přeneseme to do zapékací misky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zapečené rizoto s lososom.
KOMENTÁŘE K RECEPTU