Zdravější dezert - Mrkvový dort s citronovou polevou

Recept Zdravější dezert - Mrkvový dort s citronovou polevou
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Máte chuť na zdravější dezert? Připravte si mrkvový dort s citronovou polevou.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Budeme potřebovat:

3 ksvejce
170 gkr. cukr
90 mlrostlinný olej
200 gmrkev
100 grozinky
1 lžičkanastrouhaná citronová kůra
1 lžičkanastrouhaná pomerančová kůra
180 gpolohrubá mouka
2/3 lžičkyjedlá soda
1/2 lžičkyskořice
1/3 lžičkymuškátový ořech
120 gzakysaná smetana
170 gsmetana ke šlehání
šťáva z 1 citronu
vanilkový extrakt

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vajíčka s cukrem si vyšleháme do pěny.  V druhé misce si mrkev, kůru z pomeranče a citronu nastrouháme na jemném struhadle a spojíme.
  2. Mouku, skořici a muškátový ořech si smícháme v druhé misce. Rozinky si namočíme v teplé vodě a necháme odstát minimálně hodinu, aby nabobtnaly - pak je osušíme na papírovém ubrousku. Následně je posypeme 1 lžící mouky a promícháme.
  3. Do vyšlehaných vajíček přidáme nastrouhanou směs mrkve, pomeranče a citronu. Přidáme olej, aromu, rozinky a sodu. Jako poslední přidáváme mouku smíchanou se skořicí a muškátovým ořechem. Důkladně promícháme a vylijeme do formy na pečení, kterou jsme si vymazali olejem.
  4. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 45 minut. Kontrolujeme párátkem. Pokud se nám na párátko nenalepí žádné těsto, korpus je hotový.
  5. Smetanu ke šlehání si vylijeme do misky. Přidáme citrónovou šťávu a zakysanú smetanu. Důkladně vymícháme na hustší krém.
  6. Krém navrstvíme na upečený a vychladlý korpus. Ozdobíme podle sebe. Necháme ztuhnout, nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit