Zebra bábovka

Jednodušší a chutnější bábovku jsem ještě nedělala. Snědli jsme ji během odpoledne, druhý den jsem pekla další. Autor: Lacusin

Přidal:, 12.8.2016
Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky
Recept Zebra bábovka

Suroviny

Těsto:
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekmoučkového cukru
3 ksvejce
1 hrnekoleje
1 ksprášek do pečiva
1 hrnekmléka
2 PLkakaa

Postup přípravy

  1. Bábovkovou formu vymastíme a troubu předehřejeme na 170 °C.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Všechny suroviny smícháme a těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné přidáme kakao.
  3. Těsto navrstvíme do formy - dáme lžíci bílého těsta, pak lžíci hnědého a takto střídáme do spotřebování obou těst.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pečeme cca 45 minut, upečení vyzkoušíme špejlí.
  5. Po upečení vrch posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.Tip: Jahodový džem bez chemie