Žerbo roláda

Recept Žerbo roláda

Přidal: , 25.1.2016

Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Klasické žerbo řezy určitě znáte. Zkuste těsto srolovat do rolády a uvidíte, že příprava je mnohem jednodušší.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 25.1.2016

Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Těsto:

350 ghladká mouka
100 gmáslo
100 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
25 gčerstvé droždí
200 mlteplé mléko
1 ksvejce

Nádivka:

150 gmleté vlašské ořechy
150 gmoučkový cukr
300 gdžem

Vrch:

100 gčokoláda
3 lžícemoučkový cukr
3 lžícevoda
30 gmáslo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V teplém mléce necháme rozpustit vanilkový cukr, přidáme droždí a trochu mouky. Na teplém místě necháme odstát, aby vzešel kvásek.
  2. Ve větší misce smícháme mouku, vajíčko, cukr, rozpuštěné máslo a nakonec přidáme i kvásek. Vyhneteme hladké těsto, které rozdělíme na menší kousky (připravíme menší rolády, ale když chcete můžete připravit jednu velkou).
    Těsto rozválíme na tenčí plát, který necháme 10 minut kynout.
  3. V misce smícháme oříšky s cukrem. Těsto potřeme marmeládou, posypeme směsí oříšků a cukru a srolujeme.
  4. Roládu přendáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 15 minut. Záleží však na velikosti a tloušťce rolády.
  5. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali cukr, vodu a máslo. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit