Znojemská hovězí pečeně

Recept Znojemská hovězí pečeně

Přidal: Lacusin, 11.10.2016

Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Doporučuji Vám k nedělnímu obědu. Vynikající pochoutka prošpikovaná špekem. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Lacusin, 11.10.2016

Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd

SUROVINY

1 kgzadního hovězího masa
100 guzeného špeku
2 kscibule
dle chutisůl, pepř
2 PLhladké mouky
1 PLplnotučné hořčice
5 kssterilovaných okurek

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso prošpikujeme polovinou špeku, můžeme ho stáhnout provázkem do pěkného tvaru, osolíme a opepříme.
  2. Druhou polovinu špeku pokrájíme nadrobno a osmahneme v kastrolu, ve kterém budeme péci maso. Až se špek rozvoní, přidáme maso a opečeme ho z obou stran.
  3. Maso vyjmeme na talíř a přidáme pokrájenou cibuli. Lehce orestujeme a zasypeme moukou. Přidáme hořčici, zamícháme a zalijeme litrem vody nebo vývaru. Vrátíme zpět maso, přiklopíme poklicí a dáme dusit do trouby na cca 2 hodiny.
  4. Měkké maso vyjmeme a omáčku přecedíme. Do omáčky vložíme pokrájené okurky a prohřejeme je. Dochutíme solí a pepřem dle chuti. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit