NejRecept.cz Maso Hovězí maso Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně
Recept Znojemská hovězí pečeně
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   11.10.2016

Znojemská hovězí pečeně

Doporučuji Vám k nedělnímu obědu. Vynikající pochoutka prošpikovaná špekem. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
zadního hovězího masa
100 g
uzeného špeku
2 ks
cibule
dle chuti
sůl, pepř
2 PL
hladké mouky
1 PL
plnotučné hořčice
5 ks
sterilovaných okurek
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso prošpikujeme polovinou špeku, můžeme ho stáhnout provázkem do pěkného tvaru, osolíme a opepříme.
  2. Druhou polovinu špeku pokrájíme nadrobno a osmahneme v kastrolu, ve kterém budeme péci maso. Až se špek rozvoní, přidáme maso a opečeme ho z obou stran.
  3. Maso vyjmeme na talíř a přidáme pokrájenou cibuli. Lehce orestujeme a zasypeme moukou. Přidáme hořčici, zamícháme a zalijeme litrem vody nebo vývaru. Vrátíme zpět maso, přiklopíme poklicí a dáme dusit do trouby na cca 2 hodiny.
  4. Měkké maso vyjmeme a omáčku přecedíme. Do omáčky vložíme pokrájené okurky a prohřejeme je. Dochutíme solí a pepřem dle chuti. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář