12 nejlepších receptů na chutné těstoviny, které umíte rychle připravit

12 nejlepších receptů na chutné těstoviny, které umíte rychle připravit

Přidal: , 26.8.2016

Kategorie: Nudle, Penne, Zapečené, Těstoviny, Oběd, Tipy a triky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Dostali jste chuť na těstoviny a nevíte na jaký způsob je připravit? Z této sbírky si určitě vyberete!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 26.8.2016

Kategorie: Nudle, Penne, Zapečené, Těstoviny, Oběd, Tipy a triky

 

Existuje mnoho receptů na jídla, které připravíte za pár minut. Pokud jste milovníkem italské kuchyně, máte rádi těstoviny, určitě si připravte jeden z těchto vynikajících receptů. Klasické těstoviny v rajčatové nebo sýrové omáčce nebo těstoviny zapečené v troubě s gyros kořením a různými bylinkami zasytí hladového člověka. Vyberte si z 13 nejlepších receptů na chutný oběd, který připraví i začátečnice ve vaření. Nic složité a přitom velmi chutné.

1.
Zapékaná těstovina za pár kaček

Budeme potřebovat: 500 g těstoviny - kolínka, 150 g suchý salám, 6 ks vejce, 150 g tvrdý sýr, sůl, pepř, máslo.

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Suchý salám nakrájíme na nudličky a vajíčka vyšleháme vidličkou v misce. Osolíme je a opepříme podle chuti - můžeme přidat i bylinky nebo sušenou petrželku. Uvařenou těstovinu přecedíme a připravíme si formu na pečení, kterou vymažeme máslem. Ve větší misce si smícháme těstoviny a salám, přidáme rozšlehané vajíčka a promícháme. 1/3 těstovin navrstvíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem, znovu navrstvíme těstoviny - 2/3 a znovu posypeme strouhaným sýrem. Navrstvíme zbylou těstovinu a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 minut. Těsně před koncem pečení ještě vrch nezapomeneme posypat strouhaným sýrem a necháme ho rozpustit. Dobrou chuť!

 
Zdroj: NejRecept

2.
Vynikající oběd za 20 minut z jedné pánve

Budeme potřebovat: 500 g mleté maso, 1 ks cibule, dle potřeby olej, 1 ks zelená paprika, 2 plechovky pasírované rajčata, 2 šálky voda, 1 ks chilli paprička, 300 g těstoviny (nejlépe menší), 200 g strouhaná mozzarella, podle chuti sůl a pepř, podle chuti čerstvá bazalka.

Postup: Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji do zlata. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a krátce restujeme. Nakonec přidáme mleté maso a necháme ho zatáhnout. Přidáme chilli, rajčata, osolíme a opepříme a zalijeme vodou. Necháme sevřít a přidáme těstoviny (malou těstovinu, mini kolínka nebo jiné) a vaříme na mírném ohni zakryté pokličkou. Občas promícháme. Těsně před koncem vaření vrch posypeme bazalkou a strouhanou mozzarelou a necháme ji rozpustit.

 
Zdroj: Coolinarika

3.
Domácí sýrová omáčka na těstoviny za pár minut

Budeme potřebovat: 4 lžíce hladká mouka, 2,5 šálku mléko, 125 g máslo, 200 g sýr Čedar, 2 lžičky plnotučná hořčice, sůl, pepř, kmín,sušená bazalka

Postup: Na pánvi rozpálíme trochu másla. Když je máslo dokonale zahřáté, posypeme ho 4 lžícemi hladké mouky a osmažíme ji do zlata. Když máme mouku osmaženou do zlata, přilijeme mléko, přidáme hořčici a za stálého míchání přivedeme hmotu do varu. Snažíme se míchat důkladně, aby byla hmota bez hrudek. Nakonec hmotu osolíme a opepříme, přidáme kmín a sušenou bazalku a nakonec i sýr nastrouhaný na hrubém struhadle a máslo. Když máme máslo a sýr rozpuštěné necháme krátce vařit a máme hotovo.

 
Zdroj: Taracooks

4.
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou

Budeme potřebovat: 340 g penne těstoviny, 2 ks kuřecí prsa, 1,5 šálku mozzarela, olivový olej, sůl, pepř. Omáčka: 1 lžíce olivový olej, 4 stroužky česnek, 3 lžíce hladká mouka, 1 šálek kuřecí vývar, 1 šálek mléko, 3/4 šálku nastrouhaný parmezán, 1/2 lžičky sůl, 1/4 lžičky pepř.

Postup: Penne těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do zlata. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si formu na pečení, kterou vymažeme máslem. 1/2 těstovin nasypeme do formy, druhou polovinu smícháme s omáčkou (nebo se smetanou na vaření, nebo můžeme použít jinou omáčku podle chuti). Omáčka: Olivový olej na pánvi ohřejeme, přidáme prolisovaný česnek a chvíli orestujeme. Posypeme moukou a spojíme. Pak za stálého míchání přidáme tenkým proudem vývar, mléko a přivedeme do varu. Vaříme cca minutu, dokud hmota nezhoustne a vmícháme parmazán. Osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme kuřecí prsa spojíme. Navrstvíme do formy a posypeme strouhanou mozzarelou. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 20 - 25 minut.

 
Zdroj: Gimmesomeoven

5.
Zapékané GYROS - Rychlá minutka

Budeme potřebovat: 3 ks kuřecí prsa, 1 plechovka kukuřice (malá plechovka), 1 ks zelená paprika, 1 ks červená paprika, 1 ks cibule, 2 hrsti těstovina, 3/4 bal. gyros koření, 150 g tvrdý sýr, sůl, pepř, česnek.

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme, přidáme gyros koření a odložíme do lednice na půl hodinu. Papriku nakrájíme na drobno, cibuli také a na oleji spolu osmažíme. Přidáme prolisovaný česnek, kuřecí maso a necháme maso zatáhnout. Nakonec přidáme kukuřici, uvařenou těstoviny a spolu smícháme. Celou masu přendáme z pánve do zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do trouby, kterou jsme předem vyhřály na 200 stupňů. Počkáme dokud se sýr rozpustí a podáváme. Dobrou chuť!

 
Zdroj: Z cukrem pudrem

6.
Penne se sýrovou omáčkou

Budeme potřebovat: těstoviny penne, smetana, žloutek, žampiony, slanina, sůl a pepř, olej, petrželka, hrst strouhanýho sýra (eidam, parmazán, ...), česnek.

Postup: Gramáž surovin není uvedená záměrně. Každý si naváží tolik surovin, kolik chce - podle toho co má rád. Když má rád slaninu, přidá více slaniny, kdo má raději žampióny, přidá více žampionů. Těstoviny uvaříme. Na pánvi, na oleji zpěníme slaninu, přidáme česnek, žampiony a orestujeme. Přidáme uvařené těstoviny a spojíme. Zalijeme zálivkou ze smetany, sýra a žloutku. Vše společně promícháme do zhoustnutí. Podávame teplé.

 
Zdroj: NejRecept

7.
Zapečené pizza těstoviny

Budeme potřebovat: 400 g těstovina (kolínka, hrubé nudle, motýlky, špagety, ...) 300 g žampion, olej, cibule, šunka, sýr, bolognese omáčka, kečup, oregano, sůl, vegeta, máslo, pepř. Dressing: 2 ks vejce, 1 šálek jogurt nebo smetana, sůl, pepř.

Postup: Těstoviny si dáme uvařit do osolené vody. Na pánvi si rozpálíme olej, přidáme cibulku a žampiony. Osmahneme a necháme vychladnout. Uvařené těstoviny smícháme s nakrájenou šunkou, nastrouhaným sýrem, kečupem. Přidáme i osmažené houby s cibulkou. Ochutíme solí, oreganem, vegetou, pepřem. Vše spolu důkladně smícháme a navrstvíme do formy na pečení, kterou jsme vymazali máslem. Polijeme bolognesse omáčkou a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Připravíme si dresink. Vajíčka si rozšleháme spolu s jogurtem nebo smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Tímto dresinkem zalijeme těstoviny, posypeme oreganem a znovu navrstvíme strouhaný sýr. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů do zlata. Dobrou chuť!

 
Zdroj: Coolinarika

8.
Jemná omáčka s kuřecím masem na těstoviny

Budeme potřebovat: 2-3 ks kuřecí prsa, 200 g smetanový sýr, 1 kostka kuřecí bujón, 1 plechovka žampiony, 1 ks rajče, 1 ks chilli paprička, 100 ml mléka, podle chuti sůl a pepř, trochu olej, trochu petržel.

Postup: Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a pořádně osušíme. Nakrájíme na nudličky nebo na menší kostky, které v misce pořádně opepříme a osolíme (můžete použít libovolné koření, které máte rádi). Na pánvi rozpálíme trochu oleje a maso osmahneme z každé strany. Když máme masíčko osmažené, přidáme smetanový sýr, na drobno nakrájené rajče, chilli papričku, houby a vše spolu dusíme. Přidáme mléko, bujón, který jsme rozbili v troše vody a ještě povaříme. Když máme maso uvařené, ochutnáme, případně dochutíme a můžeme podávat s těstovinami. Vrch ještě ozdobíme petrželkou.

 
Zdroj: Tortekolaci

9.
Těstoviny s kuřecím masem v rajčatové omáčce

Budeme potřebovat: 2 ks kuřecí prsa, podle chuti sůl, pepř, 200 ml rajčatová omáčka, 100 ml voda, makarony, petrželka, česnek.

Postup: Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi ho osmažíme do zlata, osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme rajčatovou omáčku, prolisovaný česnek a promícháme. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, přidáme k omáčce, přidáme vodu a ještě krátce podusíme.

 
Zdroj: Tortekolaci

10.
Penne s kuřecím masem

Budeme potřebovat: 150 g penne těstoviny, 1 ks cibule, 300 g kuřecí prsa, 1 lžíce olivový olej, 1 lžíce rajčatový protlak, 400 g konzervovaná rajčata, 80 g kozí sýr, 125 g mozzarela sůl, pepř, chilli koření, rozmarýn.

Postup: Penne těstoviny si uvaříme v osolené vodě. Cibuli si nakrájíme na drobno, masíčko na nudle. Na rozehřáté pánvi si rozpálíme olivový olej, osmahneme cibulku a přidáme maso. Když máme maso osmažené, přidáme protlak a následně konzervovaná rajčata. Vaříme cca 5 minut a přidáme kozí sýr. Dochutíme solí, pepřem, případně chilli kořením, přidáme rozmarýn (vcelku). Mozzarelu si nakrájíme na tenké plátky. Uvařené těstoviny si smícháme s omáčkou a navrstvíme je do zapékací misky. Na vrch poklademe na tenko nakrájenou mozzarelu a dáme zapéct do trouby při teplotě 200 stupňů 18 - 20 minut. Dobrou chuť!

 
Zdroj: Nosalty

11.
Fofr omáčka na těstoviny

Budeme potřebovat: 300 g kvalitní uzeniny (zde klobáskový kabanos), 2 ks velké cibule, 5 stroužků česneku, kousek slaniny, 1 bal. malý rajský protlak, cca 250 ml kečupu, 2 lžičky cukru, sušené bylinky: bazalka, tymiám, oregáno, sůl, pepř.

Postup: Slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce sádle osmahneme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a krátce orestujeme. Přidáme protlak, utřený česnek, cukr, koření, kečup, trochu vody a přivedeme k varu. Pak plamen stáhneme a než se nám uvaří těstoviny necháme probublávat za občasného promíchání. Doladíme chutě. Kdo chce, přidá špetku chilli. Servírujeme na těstoviny a zasypeme nastrouhaným sýrem.

 
Zdroj: NejRecept

12.
Těstoviny s kuřecím masem a omáčkou z nivy

Budeme potřebovat: 3 lžíce olej, 300 g kuřecí maso, 120 g Niva, 200 ml smetana ke šlehání, 125 ml voda, sůl, nasekaná pažitka, pepř

Postup: Na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova nakrájené kuřecí maso, které jsme si trošičku osolili a okořenili (nesolíme hodně, protože niva je dost slaná a dodá celé omáčce tu správnou chuť). Zalijeme vodou nebo vývarem a chvilku podusíme 5-10 minut. Promícháme a přidáme smetanu a rozdrcenou nivu, která nám omáčku krásně zahustí a dochutí. Na závěr přidáme pokrájenou pažitku. Podáváme s těstovinami. Dobrou chuť!

 
Zdroj: NejRecept

 

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit