NejRecept.cz Část dne Oběd 19 nejlepších receptů z květáku, které připravíte jednoduše a rychle
19 nejlepších receptů z květáku, které připravíte jednoduše a rychle
19 nejlepších receptů z květáku, které připravíte jednoduše a rychle
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Květák je skvělá zelenina, kterou můžete připravit na mnoho způsobů. Nejznámější je asi smažený květák, který podáváme s klasickou bramborovou kaší. Pokud však chcete připravit i jiné hlavní jídlo právě z této zeleniny, vyzkoušejte například květákové placky, případně si vyberte jiný recept z této sbírky.

NejLucka NejLucka    ·   25.6.2020

19 nejlepších receptů z květáku, které připravíte jednoduše a rychle

Květák je skvělá zelenina, kterou můžete připravit na mnoho způsobů. Nejznámější je asi smažený květák, který podáváme s klasickou bramborovou kaší. Pokud však chcete připravit i jiné hlavní jídlo právě z této zeleniny, vyzkoušejte například květákové placky, případně si vyberte jiný recept z této sbírky.

Sdílet na Facebooku

1. Zapečený květák se zakysanou smetanou a majonézou

Všichni se mě ptali, co jsem udělala s květákem, že je takový fantastický. Výborný recept na lehký oběd. Obalovaný a vysmažený květák zná každý, ale připravit z květáku zdravější a hlavně chutný oběd bez smažení je složitější. Vyzkoušejte ho zapéct v troubě se zálivkou ze zakysané smetany a majonézy.

Recept najdete ZDE

2. Květák v sýrovém těstíčku smažený v troubě

Vynikající jídlo, které je o 100% lepší než klasický smažený květák. I když samozřejmě i ten si někdy dáme do těla :) Ten, kdo nemá rád smažená jídla a má chuť na květák, doporučuji vyzkoušet tento recept. Těstíčko je z brambor a je pečený v troubě. Olejem se před pečením pokape povrch květáku a tím pádem bude i krásně křupavý.

Recept najdete ZDE

3. Zapékaná květáková baba

Poprvé jsem se odhodlala na pěstování květáku v mé zahradě. Vím, že je to velmi náročné na pěstování, ale kdo nevyzkouší neví. Máte i vy zkušenosti s pěstováním této zeleniny v naší oblasti? Milujeme květák v jakékoliv podobě, ať už vařený, smažený nebo grilovaný.

Recept najdete ZDE

4. Zeleninové sabdží

Během těchto horkých dnů se mi moc nechce trávit hodně času v kuchyni a řeknu vám pravdu nechce se mi ani moc jíst. Postačí nakrájený meloun nebo jiné ovoce, případně nakrájená syrová zelenina ze zahrady. Ale ne každý den, samozřejmě někdy to chce i teplou stravu a maso mi v teple nějak nejde dolů krkem. Tak jsem vyzkoušela připravit zeleninový talíř. Je neskutečně chutný a pokud máte rádi zeleninu, doporučuji vám vyzkoušet.

Recept najdete ZDE

5. Nejchutnější způsob jak připravit květák bez smažení

Květák je vynikající zelenina, kterou jsem zvykla připravovat pouze smažením. Klasicky jsem ho obalila v trojobalu (hladká mouka, rozšlehaná vajíčka a strouhanka) a vysmažila v rozpáleném oleji dozlatova. Hledala jsem na internetu různé inspirace jak připravit květák, protože jsme doma neměli vůbec chuť na smažený a našla jsem tento recept, který jsem si trochu poupravila podle sebe a vznikl nejlepší květák, jaký jsem kdy jedla. Je opravdu křupavý a připravený bez smažení.

Recept najdete ZDE

 
6. Vynikající květák obalený v těstíčku s dresinkem ze zakysané smetany

Pokud patříte mezi fanoušky květáku, ale máte výčitky pokud si dáte smažené růžičky, máme pro Vás dobrou zprávu. Vyzkoušejte si připravit vynikající květák, který připravíte bez smažení a přesto bude mít křupavou kůrku. Květák obalíte v těstíčku, pokladete na máslem potřenou pánev a restujete z každé strany dozlatova. Ten kdo nechce ani restovat na kousku másla, může květák dát na plech vyložený pečícím papírem a grilovat v troubě.

Recept najdete ZDE 

7. Květákové placičky s medvědím česnekem

Medvědí česnek je nyní asi všude, tak to třeba využít naplno i v naší kuchyni. Já už jsem připravovala pesto, které mám v lednici i do zásoby, dělala jsem i česnekové máslo, které je mnohem lepší než klasické například na snídani na čerstvý chlebík a teď jsem připravovala i skvělý oběd - květákové placky, do kterých jsem přidala medvědí česnek. Chuťově jsou fantastické, jedla bych to dokonce i bez přílohy :)

Recept najdete ZDE 

8. Zdravější pečený obalovaný květák

Dnes jsem vymyslela k obědu zdravější variantu květáku. Trojobal klasický - hladká mouka, rozšlehané vajíčka a strouhanka. Obalovala jsem 2x, abych měla hrubší obal. Klasické smažení v rozpáleném oleji jsem vyměnila za pečení v troubě. Květák dát na papírem vyložený plech, jemně jsem ho postříkat olivovým olejem a pekla jsem na 200 stupňů dozlatova. Krásné křupe pod zuby a protože květák miluji na různé způsoby, tohle byla topka. K tomu vařené brambory s osmaženou cibulkou na másle.

Recept najdete ZDE 

9. Květákový mozeček s hráškem

Něco třeba vařit i pro vegetariány. Není to sice jídlo pro vegany, ale určitě stojí za vyzkoušení.

Recept najdete ZDE 

10. Zapečený květák se šunkou a sýrem

Jednoduchý recept na chutný oběd. Určitě vyzkoušejte.

Recept najdete ZDE 



11. Květák v křupavém těstíčku

Květák v křupavém těstíčku. Podáváme s vařeným bramborem.

Recept najdete ZDE 

12. Květákový salát se šunkou

Vynikající salát se šunkou, šalotkou a cherry rajčátky. Dressing ze zakysané smetany a majolky dodá salátu lahodnou chuť.

Recept najdete ZDE 

13. Květákové FITNESS tyčinky bez mouky

Vyzkoušejte tyčinky z květákové těsta. Minimum kalorií, sacharidů a tuků. S fotopostupem to určitě zvládnete i vy!

Recept najdete ZDE 

14. Květákové placičky s bramborovou smetanovou kaší

Květákové placičky s bramborovou smetanovou kaší.

Recept najdete ZDE 

15. Zapečený květák s parmazánem a česnekem

Nechce se Vám obalovat a smažit květák? Vyzkoušejte tuto vylepšenou variantu hlavního jídla. Jednoduché, rychle připravené a hlavně málo pracné jídlo.

Recept najdete ZDE 

16. Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Neodolatelné a hlavně rychlé. Květákové placky s chutí výborné šunky. Mňamka!

Recept najdete ZDE 

17. Květák v sýrovo-pivním těstíčku 

Velmi oblíbená varianta smaženého květáku. Je mnohem rychlejší, než trojobal - mouka, vejce, strouhanka a také velmi chutný.

Recept najdete ZDE 

18. Krémová květáková polévka s pangrattou

Výborná polévka z květáku. Brambory polévku zahustí, ale je nutné použít i smetanu, aby byla chuťově fantastická.

Recept najdete ZDE 

19. Nejlepší způsob jak připravit květák bez smažení

Připravte si chutný květák bez smažení v chutném křupavém těstíčku ze sýra a strouhanky.

Recept najdete ZDE 

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář