Jak levně a efektivně vyčistit smaltované hořáky na sporáku

Recept Jak levně a efektivně vyčistit smaltované hořáky na sporáku

Přidal: , 23.9.2015

Kategorie: Tipy a triky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Na vyčištění smaltovaných hořáků na sporáku Vám postačí pouze 2 věci: čpavek a sáček na odpadky nebo mikrotenový sáček.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 23.9.2015

Kategorie: Tipy a triky

  1. Budeme potřebovat: čpavek a sáček na odpadky nebo mikrotenový sáček.
  2. Hořáky sundáme ze sporáku a vložíme je do mikroténového sáčku nebo do sáčku na odpadky. Přidáme 5 polévkových lžic čpavku (čpavek dostaneme v každé drogerií) a sáček zavážeme na uzel. Můžeme použít i plastový sáček s uzavíratelným systémem, ale nemusí být. Postačí i obyčejný, který zavážeme na uzel.
  3. Necháme působit 12 hodin. Jelikož doba působení je dost dlouhá, doporučujeme hořáky balit do sáčku večer a ráno pokračujeme v čištění. Po 12 hodinách sáček rozbalíme a hořák opláchneme pod tekoucí vlažnou vodou. Všechny nečistoty krásné sejdou dole i bez použití kartáčku.

!!! Čpavek má silný zápach, proto je třeba dbát na pravidelné větrání a je nutné chránit si oči a taky ruce. Proto si manipulaci s čpavkem nasaďte rukavice !!!

Zdroj: Coisasdaalyne

 

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit