Tento jednoduchý a velmi chutný způsob jak upéct lososa v troubě si zamilujete. Je to spíše dobrý návod jak recept. Odteď budete vždy vědět co s lososem a nebudete váhat jak ho připravit na slavnostní nebo sváteční oběd s rodinou.
Tento jednoduchý a velmi chutný způsob jak upéct lososa v troubě si zamilujete. Je to spíše dobrý návod jak recept. Odteď budete vždy vědět co s lososem a nebudete váhat jak ho připravit na slavnostní nebo sváteční oběd s rodinou.
Klíčem k dobře připravenému lososu je velmi to nekombinovat. Znáte to, občas se člověk snaží tak velmi spojit různé chutě, až z toho nakonec vznikne něco, co se chuťově nedá pojmenovat. Tehdy byste si raději koupili novou porci a připravili dané jídlo zcela jednoduše. Vždyť jak se říká,, v jednoduchosti je krása "a to se dá říci i o přípravě lososa.
Základními surovinami, samozřejmě kromě lososa, jsou:
* sůl,
* bylinky,
* koření,
* kvalitní olivový olej.
Takovým způsobem rychle upečete i hrubé filety, takže sbohem odbíhání a dlouhému vyčkávání u sporáku.
Lososa o tloušťce 1,5 cm upečete za 4 - 6 minut. Některé filety jsou ve středu tlustší než po krajích, může se tedy stát, že lososa bude potřeba péct asi 8 minut. Důkladně ho však kontrolujte během pečení, aby se vám losos nepřipekl.
1. Troubu předehřejeme na teplotu 220 ° C. Dno pekáče nebo plechu na pečení vyložíme alobalem.
2. Filety lososa osušíme papírovou utěrkou.
3. Filety polijeme trochou olivového oleje a vetřeme olej rukama.
4. Posypeme trochou soli a pepře.
5. Lososa uložíme na plech kůží dolů a vložíme péct do trouby.
6. Doba pečení závisí na tloušťce filety lososa. Losos se v peče v průměru 4 - 6 minut, upečený bude tehdy, když se vám po zapíchnutí vidličky bude maso jemně oddělovat.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě