Tento jednoduchý a velmi chutný způsob jak připravit lososa pečeného v troubě si zamilujete. Je to spíše dobrý návod jak recept. Odteď budete vždy vědět co s lososem a nebudete váhat jak ho připravit na slavnostní nebo sváteční oběd s rodinou.
Tento jednoduchý a velmi chutný způsob jak připravit lososa pečeného v troubě si zamilujete. Je to spíše dobrý návod jak recept. Odteď budete vždy vědět co s lososem a nebudete váhat jak ho připravit na slavnostní nebo sváteční oběd s rodinou.
Klíčem k dobře připravenému lososu je velmi to nekombinovat. Znáte to, občas se člověk snaží tak velmi spojit různé chutě, až z toho nakonec vznikne něco, co se chuťově nedá pojmenovat. Tehdy byste si raději koupili novou porci a připravili dané jídlo zcela jednoduše. Vždyť jak se říká: "V jednoduchosti je krása." A to se dá říci i o přípravě lososa.
Základními surovinami, samozřejmě kromě lososa, jsou:
Lososa o tloušťce 1,5 cm upečete za 4 – 6 minut. Některé filety jsou ve středu tlustší než po krajích, může se tedy stát, že lososa bude potřeba péct asi 8 minut. Důkladně ho však kontrolujte během pečení, aby se vám losos nepřipekl.
Obecně platí, že když se ryba začne oddělovat po jemném píchnutí vidličkou a její maso má matnou tmavě růžovou barvu, je hotová.
Zdroj: Unsplash.com
Po upečení posypte lososa čerstvými bylinkami a pokapejte citronovou šťávou. V případě, že máte chuť dodat upečenému lososu exkluzivní šmrnc, podávejte ho s bazalkovým pestem nebo s italskou gremolatou.
Gremolatu připravíte smícháním nadrobno nasekané petrželky, nastrouhané kůry z jednoho citronu a jedním utřeným stroužkem česneku.
Ještě nikdy jste nepřipravovali lososa a potřebujete s tím poradit? Využijte náš přehledný a jednoduchý postup:
Zdroj: www.thekitchn.com
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě