NejRecept.cz Ryby a mořské plody Losos Jak správně upéct lososa v troubě za 5 minut?
Jak správně upéct lososa v troubě za 5 minut?
Recept Jak správně upéct lososa v troubě za 5 minut?
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Tento jednoduchý a velmi chutný způsob jak připravit lososa pečeného v troubě si zamilujete. Je to spíše dobrý návod jak recept. Odteď budete vždy vědět co s lososem a nebudete váhat jak ho připravit na slavnostní nebo sváteční oběd s rodinou.

NejLucka NejLucka    ·   7.1.2021

Jak správně upéct lososa v troubě za 5 minut?

Tento jednoduchý a velmi chutný způsob jak připravit lososa pečeného v troubě si zamilujete. Je to spíše dobrý návod jak recept. Odteď budete vždy vědět co s lososem a nebudete váhat jak ho připravit na slavnostní nebo sváteční oběd s rodinou.

Sdílet na Facebooku

Klíčem k dobře připravenému lososu je velmi to nekombinovat. Znáte to, občas se člověk snaží tak velmi spojit různé chutě, až z toho nakonec vznikne něco, co se chuťově nedá pojmenovat. Tehdy byste si raději koupili novou porci a připravili dané jídlo zcela jednoduše. Vždyť jak se říká: "V jednoduchosti je krása." A to se dá říci i o přípravě lososa.

Základními surovinami, samozřejmě kromě lososa, jsou:

  • sůl,
  • bylinky,
  • koření,
  • kvalitní olivový olej.

Kdy je losos pečený v troubě hotový?

Lososa o tloušťce 1,5 cm upečete za 4 – 6 minut. Některé filety jsou ve středu tlustší než po krajích, může se tedy stát, že lososa bude potřeba péct asi 8 minut. Důkladně ho však kontrolujte během pečení, aby se vám losos nepřipekl.

Obecně platí, že když se ryba začne oddělovat po jemném píchnutí vidličkou a její maso má matnou tmavě růžovou barvu, je hotová.

Příprava receptu Jak správně upéct lososa v troubě za 5 minut?, krok 1
Zdroj: Unsplash.com

Jak lososa příjemně dochutit?

Po upečení posypte lososa čerstvými bylinkami a pokapejte citronovou šťávou. V případě, že máte chuť dodat upečenému lososu exkluzivní šmrnc, podávejte ho s bazalkovým pestem nebo s italskou gremolatou.

Gremolatu připravíte smícháním nadrobno nasekané petrželky, nastrouhané kůry z jednoho citronu a jedním utřeným stroužkem česneku.

Postup přípravy lososa

Ještě nikdy jste nepřipravovali lososa a potřebujete s tím poradit? Využijte náš přehledný a jednoduchý postup:

  1. Troubu předehřejeme na teplotu 220 °C. Dno pekáče nebo plechu na pečení vyložíme alobalem.
  2. Filety lososa osušíme papírovou utěrkou.
  3. Filety polijeme trochou olivového oleje a vetřeme olej rukama.
  4. Posypeme trochou soli a pepře.
  5. Lososa uložíme na plech kůží dolů a vložíme péct do trouby.
  6. Doba pečení závisí na tloušťce filety lososa. Losos se v peče v průměru 4 – 6 minut, upečený bude tehdy, když se vám po zapíchnutí vidličky bude maso jemně oddělovat.

Zdroj: www.thekitchn.com

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář