Jak správně upéct lososa v troubě za 5 minut?

Recept Jak správně upéct lososa v troubě za 5 minut?
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tento jednoduchý a velmi chutný způsob jak upéct lososa v troubě si zamilujete. Je to spíše dobrý návod jak recept. Odteď budete vždy vědět co s lososem a nebudete váhat jak ho připravit na slavnostní nebo sváteční oběd s rodinou.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Klíčem k dobře připravenému lososu je velmi to nekombinovat. Znáte to, občas se člověk snaží tak velmi spojit různé chutě, až z toho nakonec vznikne něco, co se chuťově nedá pojmenovat. Tehdy byste si raději koupili novou porci a připravili dané jídlo zcela jednoduše. Vždyť jak se říká,, v jednoduchosti je krása "a to se dá říci i o přípravě lososa.

Základními surovinami, samozřejmě kromě lososa, jsou:

        * sůl,
        * bylinky,
        * koření,
        * kvalitní olivový olej.

Takovým způsobem rychle upečete i hrubé filety, takže sbohem odbíhání a dlouhému vyčkávání u sporáku.

Lososa o tloušťce 1,5 cm upečete za 4 - 6 minut. Některé filety jsou ve středu tlustší než po krajích, může se tedy stát, že lososa bude potřeba péct asi 8 minut. Důkladně ho však kontrolujte během pečení, aby se vám losos nepřipekl.

  1. Kdy je losos hotový?
    Když se začne ryba jemně oddělovat po jemném píchnutí vidličkou a jeho maso má matnou tmavě růžovou barvu.
  2. Jak lososa příjemně dochutit?
    Po upečení posypte lososa čerstvými bylinkami a pokapejte citronovou šťávou. V případě, že máte chuť dodat upečenému lososu exkluzivní šmrnc, podávejte ho s bazalkovým pestem nebo s italskou gremolatou. Gremolatu připravíte smícháním nadrobno nasekané petrželky, nastrouhané kůry z jednoho citronu a jedním utřeným stroužkem česneku.
  3. Postup přípravy lososa:

1. Troubu předehřejeme na teplotu 220 ° C. Dno pekáče nebo plechu na pečení vyložíme alobalem.

2. Filety lososa osušíme papírovou utěrkou.

3. Filety polijeme trochou olivového oleje a vetřeme olej rukama.

4. Posypeme trochou soli a pepře.

5. Lososa uložíme na plech kůží dolů a vložíme péct do trouby.

6. Doba pečení závisí na tloušťce filety lososa. Losos se v peče v průměru 4 - 6 minut, upečený bude tehdy, když se vám po zapíchnutí vidličky bude maso jemně oddělovat.

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit