Dušený květák se žampiony a kapií

Podáváme k minutkovým nebo grilovaným masům, k pečenému kuřeti apod. Ale je to dobré i jako samostatné jídlo. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 17.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Dušený květák se žampiony a kapií

Suroviny

300 gkvětáku
200 gžampionů
1 kskapie
1 kscibule
4 lžíceoleje
dle chutisůl, pepř
1 lžičkacitronové šťávy
špetkamletého koriandru
1 lžičkamletého římského kmínu

Postup přípravy

  1. Ve woku rozpálíme olej, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Květák zbavíme košťálu, rozebereme na růžičky a nasekáme nadrobno. Vhodíme do pánve k cibuli.
  2. Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrt plátky, kapii na kostičky a přidáme do pánve. Přidáme koření, sůl, citronovou šťávu a promícháme. Přiklopíme a na mírném plameni dusíme cca 15 až 20 minut. Mělo by to být na skus. Podle chuti dosolíme.
  3. Na talíři můžeme dozdobit lístky koriandru. Podáváme k minutkovým nebo grilovaným masům, k pečenému kuřeti apod. Ale je to dobré i jako samostatné jídlo.

Autor: Naďa I. (Rebeka)