Zapečený květák s mletým masem

Brambory zapečené s květákem a mletým masem. Autor: marunda

Přidal:marunda, 24.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Zapečený květák s mletým masem

Suroviny

Budeme potřebovat:
brambory
1/2 kskvětáku
500 gmletého masa
1 kscibule
1 bal.smetanu ke šlehání
4 stroužkyčesneku
2 ksvejce
máslo
sůl
grilovací koření

Postup přípravy

  1. Nejprve si den dopředu uvaříme v osolené vodě květák.
    Druhý den si osmažíme cibuli a na to maso.
    Brambory si oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Aby se krásně propekly a skládáme je do zapékací mísy.
  2. Na brambory navrstvíme mleté maso a zalijeme rozšlehanou smetanou s česnekem, solí a vejci. Nelijeme vše. Jen trošku. Další patro opět brambory, přidáme nakrájený uvařený květák, dále zase smetanu.
    Tak stále opakujem, opět brambory, maso, smetana, brambory, květák smetana....poslední horní patro tvoří brambory.
    Dáme vše péct do trouby, nejprve přikryté a po změknutí brambor odkryté, aby se udělala křupka. Na závěr lze přidat trochu másla a dopéct.
  3. Lze podávat se zeleninovým salátem. Je to opravdu vynikající.