NejRecept.cz Pomazánky Ajvar - zavařená papriková pomazánka na zimu
Ajvar - zavařená papriková pomazánka na zimu
Recept Ajvar - zavařená papriková pomazánka na zimu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Womanbrunette    ·   20.8.2019

Ajvar - zavařená papriková pomazánka na zimu

Dnes jsem se hrála s paprikou a vyšla z toho papriková pomazánka, na kterou se vždy těšíme během zimy. Rajčatový protlak můžete vyměnit za čerstvá pomletá ​​rajčata a tak použijete vše ze zahrady. Pomazánka se hodí na chlebíček, k hranolkům, na pizzu, k vařenému masu nebo na bramboráky. Autor: Ivana

40 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny
3 kg
očištěné červená paprika
70 g
česnek
40 g
sůl
40 g
kr. cukr
150 ml
olej
150 ml
rajský protlak nebo čerstvě mletá rajčata
50 ml
ocet
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si mlýnek na maso a papriku pomeleme. Používám mlýnek s nejmenšími otvory.
  2. Přidáme ostatní suroviny (použila jsem rajčatový protlak), přivedeme do varu a 25 minut vaříme, aby to mírně vřelo.
  3. Uvařenou pomazánku plníme do čistých sklenic a pořádně uzavřeme. Sterilizujeme ve vroucí vodě (vodu dáme do hrnce až po okraj víčka - 1 cm) cca 25 minut.
  4. Pomazánku necháme na pracovní desce při pokojové teplotě vychladnout a odložíme do tmavé a chladné místnosti.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář