NejRecept.cz Pomazánky Ajvar - zavařená papriková pomazánka na zimu
Ajvar - zavařená papriková pomazánka na zimu
Recept Ajvar - zavařená papriková pomazánka na zimu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Dnes jsem se hrála s paprikou a vyšla z toho papriková pomazánka, na kterou se vždy těšíme během zimy. Rajčatový protlak můžete vyměnit za čerstvá pomletá ​​rajčata a tak použijete vše ze zahrady. Pomazánka se hodí na chlebíček, k hranolkům, na pizzu, k vařenému masu nebo na bramboráky. Autor: Ivana

Womanbrunette    ·   20.8.2019

Ajvar - zavařená papriková pomazánka na zimu

Dnes jsem se hrála s paprikou a vyšla z toho papriková pomazánka, na kterou se vždy těšíme během zimy. Rajčatový protlak můžete vyměnit za čerstvá pomletá ​​rajčata a tak použijete vše ze zahrady. Pomazánka se hodí na chlebíček, k hranolkům, na pizzu, k vařenému masu nebo na bramboráky. Autor: Ivana

40 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny
3 kg
očištěné červená paprika
70 g
česnek
40 g
sůl
40 g
kr. cukr
150 ml
olej
150 ml
rajský protlak nebo čerstvě mletá rajčata
50 ml
ocet
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
  1. Připravíme si mlýnek na maso a papriku pomeleme. Používám mlýnek s nejmenšími otvory.
  2. Přidáme ostatní suroviny (použila jsem rajčatový protlak), přivedeme do varu a 25 minut vaříme, aby to mírně vřelo.
  3. Uvařenou pomazánku plníme do čistých sklenic a pořádně uzavřeme. Sterilizujeme ve vroucí vodě (vodu dáme do hrnce až po okraj víčka - 1 cm) cca 25 minut.
  4. Pomazánku necháme na pracovní desce při pokojové teplotě vychladnout a odložíme do tmavé a chladné místnosti.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář