Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem a přidáme nastrouhanou citronovou kůru. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Lehce obě hmoty spojíme a nakonec zamícháme hladkou prosátou mouku. Těsto vylijeme na plech s papírem a rozetřeme rovnoměrně. Pečeme v předehřáté troubě při 220 st.C asi 5-8minut.
Mléko si vylijeme do kastrůlku, ne všechno přidáme cukr krupici a necháme vařit. Mezi tím smícháme zbytek s mléka s vailkovými pudinky a pomalu přilíváme do vroucího mléko až nám vznikne tuhý pudink provaříme asi 2minuty. Potom si vylijeme pudink na tácek a posypeme cukrem vanilkovým aby se neudělal škraloup. Po vychladnutí budeme pudink šlehat, aby byl jemný a přišlehávat máslo. Krém si rozdělím na 3 části. Do dvou částí si dám štávu z kompotu a nakrájený ananas na malé kousky. Zbylou část nechám na obmazání a na ozdobu (pucky).
Plát si odloupneme vychladlí od papíru a rozkrojíme na 3 stejné části na první část si rozetřeme marmeládu jahodovou nebo rybízovou (aby měla červenou barvu) pak rozetřeme máslový krém, který jsme si ochutili štávou z ananasu a kousky ananasu. Přiložíme další část plátu. Polijeme štávou ananasu aby to korpus vsákl dáme zase krém ochucený a na třetí číst plátu rozetřeme vrstvu marnelády a přiložíme.Obmažeme vrch krémem neochuceným a aj boky (boky posypeme kokosem) a necháme zatuhnout. Zbytek krému si dáme do pytlíku s cukrářskou trubičkou a po vychladnutí deláme po okraji pucky. Nakonec na dvnitř naskládám ananas který jsem si nakrájela na kousky a zaliji agarovou polevou nechám zatuhnout a potom krájím řez.
Agarová poleva: Vodu a agarový prášek smíchám a nechám nabobtnat aspon 2-3hodiny. Potom až jak se to vaří dá se cukr krupice a odebírají se nečistoty. Nakonec agarovou polevu obarvíme a necháme schládnout nesmí pálit dřív na řez ji nedávejte.