Babiččiny zelňáky
Tento recept znají naše mamky, mamky našich maminek a ještě další generace. Výborná pochoutka plněná zelím. Mňamka!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
SUROVINY NA 10 PORCÍ:
500 gpolohrubá mouka
1 ksvejce
1,5 dlmléko
1/2 lžičkysůl
1 lžičkakrystalový cukr
1 dlrostlinný olej
Kvásek:
1,5 dlmléko
1 lžičkakrystalový cukr
25 gdroždí
Náplň:
1 kghlávkové zelí
1 lžičkasůl
1/2 lžičkypepř
1 kscibule
2 lžícerostlinný olej
- Náplň: zelí nastrouháme na struhadle, posolíme, necháme odstát, dokud nepustí šťávu. Potom vymačkáme, přidáme pepř a podusíme do měkka s cibulí, kterou si pokrájíme nadrobno a do sklovita osmahneme. Necháme vychladnout.
- Těsto: Mouku prosejeme, přidáme, sůl, cukr, rostlinný olej, mléko, vejce a vykynutý kvásek (V teplém mléce jsme si rozpustili cukr a přidali droždí, nechali odstát cca půl hodinu). Těsto vypracujeme a necháme vykynout na teplém místě asi jednu hodinu. Pak si ho rozdělíme na 10 bochníčků. Otočíme spojem navrch a naplníme asi jednou lžící nádivky. Otočíme spojem dolů a rozmačkáme na požadovanou velikost.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - BlazenaSadovska
KOMENTÁŘE K RECEPTU