Bábovka s banánovou příchutí

Bábovka, která se sama rozplývá na jazyku. Mňam! Autor: Lacusin

Přidal:, 2.5.2016
Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Banány
Recept Bábovka s banánovou příchutí

Suroviny

Těsto:
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekcukru krupice
1 ksprášek do pečiva
1/2 hrnkuoleje
1/2 hrnkumléka
2 ksvejce
1/2 bal.pudinkového prášku s banánovou příchutí
2 lžícekakaa
1 lžičkasušené citronové kůry
Náplň:
1 kstvaroh
1 ksvanilkový cukr
1/2 bal.pudinkového prášku s banánovou příchutí
1 lžičkasušené citronové kůry
případně mléko na zředění tvarohu

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme náplň smícháním všech surovin. Pokud je moc hustá, zředíme jí mlékem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Na těsto dáme šlehat celá vejce s cukrem. Po chvíli přidáme olej a opět chvíli šleháme. Pak přidáme mléko, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva, pudink a citronovou kůru.
  3. Do vymaštěné formy nalijeme polovinu těsta. Doprostřed těsta nandáme opatrně tvarohovou náplň. Zakryjeme zbytkem těsta.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Pečeme nejprve 10 minut při 200 °C, poté snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme. Upečení vyzkoušíme špejlí.